Valioliiga-seurojen rahankäyttö talven siirtoikkunassa väheni merkittävästi viime vuodesta, kertoo Deloitte.

Englannin pääsarjaseurat käyttivät tänä vuonna talven siirtoikkunassa 117 miljoonaa euroa*, kun vielä viime vuonna lukema oli 954 miljoonaa euroa. Siirtoikkunan päätöspäivänä pelaajia hankittiin 35 miljoonalla eurolla, mikä on yli 285 miljoonan euron muutos vuoden takaisesta.

Vuosi sitten Chelsea käytti jo pelkästään Enzo Fernándezin siirtoon enemmän rahaa (125 miljoonaa euroa) kuin kaikki Valioliiga-seurat käyttivät yhteensä päättyneessä ikkunassa.

Rahallisesti Valioliigan tammikuun isoin hankinta oli toppari Radu Drăgușin, josta Tottenham maksoi Genoalle 25 miljoonaa euroa. Seuroista eniten rahaa käytti Crystal Palace, joka maksoi Adam Whartonin ja Daniel Muñozin hankinnoista yhteensä vajaat 30 miljoonaa euroa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2019, kun Valioliiga ei käyttänyt sarjoista eniten rahaa talven siirtoikkunassa. Kaikkein eniten rahaa käytettiin Ranskan Ligue 1:ssä, jossa joukkueet laittoivat palamaan 190 miljoonaa euroa.

– Kolmen edellisen siirtoikkunan ennätyksellisen rahankäytön jälkeen Valioliiga-seurojen rahankäyttö on ollut tänä tammikuussa hillittyä, kommentoi Deloitten urheiluliiketoimintaryhmän johtava kumppani Tim Bridge BBC:n mukaan.

– Varovaisempi lähestymistapa johtuu todennäköisesti kesän aikana tehdyistä suurista investoinneista, mutta siihen on saattanut vaikuttaa myös tietoisuuden lisääntyminen Valioliigan talousmääräyksistä ja niiden noudattamatta jättämisen mahdollisista seurauksista.

BBC nostaa vähentyneen rahankäytön syiksi myös esimerkiksi vähäisen liikehdinnän ulkomaiden markkinoilla, kuten Saudi-Arabiassa, nuorten pelaajien esiinnousun ja sen, että vain kaksi joukkuetta on vaihtanut manageria kesken kauden.

* = Summat muunnettu punnista euroiksi.

Match of the Day

@BBCMOTD
Premier League clubs spent £715m less than in the 2023 January window 🤯

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!