Englannin päävalmentaja Gareth Southgate oli lauantaina paikan päällä seuraamassa, kun keskikenttäpelaaja Jordan Henderson debytoi Ajaxissa.

Henderson, 33, urakoi täydet minuutit, kun Ajax pelasi 1-1-tasapelin Hollannin liigan kärkijoukkueen PSV Eindovenin vieraillessa Amsterdamissa.

Liverpoolin ex-kapteeni siirtyi Ajaxiin viime kuussa vietettyään vajaat puoli vuotta saudiarabialaisessa Al-Ettifaqissa. Lehtitietojen mukaan Henderson perheineen sopeutui huonosti Lähi-itään, ja Al-Ettifaq purki hänen sopimuksensa ennen kuin konkari palasi Eurooppaan.

Hendersonin pesti Saudi-Arabiassa oli iso puheenaihe Englannissa paristakin syystä. Ensinnäkin, Hendersonia kritisoitiin siirrosta, koska hänet on aiemmin tunnettu seksuaalivähemmistöjen isona tukijana, mutta sitten hän siirtyi maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Käytännössä Hendersonia syytettiin siitä, että hän hylkäsi arvonsa rahakkaan sopimuksen takia.

Toiseksi, monet kyseenalaistivat, riittävätkö Hendersonin näytöt heikkotasoiseksi luonnehditussa Saudi-Arabian liigassa siihen, että hän jatkaa maajoukkueessa. Southgate piti Hendersonin ryhmässään koko viime syksyn ajan, ja hänen läsnäolonsa launtain pelissä kertonee siitä, että Henderson on yhä hänen ajatuksissaan.

– Tämä oli tietysti erityinen päivä minulle ja perheelleni. Edustaa tätä jalkapalloseuraa ensimmäistä kertaa – se oli erityistä. Ja oli todella erityistä pelata tällä stadionilla, kommentoi Henderson ESPN:lle.

Hän sai kuulla vasta pelin jälkeen, että Southgate oli katsomossa.

– Toivottavasti hän valitsi hyvän pelin ja nautti ottelusta.

Jordan Henderson

@JHenderson
Loved every second of that. Lots of positives to take. On to the next one ❌❌❌

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!