Valioliiga-seurat ovat hyväksyneet tiukemmat säännöt läheisten yhteistyökumppaneiden välisiä sopimuksia varten niukin äänin, kertoo Times.

Säännöt kattavat sponsorisopimukset seuroihin yhteydessä olevien yritysten kanssa ja pelaajasiirrot samaan omistajaryhmään kuuluvien seurojen välillä, jotta voidaan varmistaa, että ne ovat ”reilun markkina-arvon” mukaisia.

Säännöillä pyritään estämään sponsorisopimusten keinotekoinen paisuttaminen ja seurojen hyötyminen pelaajien ostamisesta halvalla – tai myymisestä liian kalliilla – saman omistajaryhmän joukkueiden välillä.

Kaksitoista Valioliiga-seuraa äänesti tiukempien sääntöjen puolesta, kuusi vastaan ja kaksi seuraa pidättäytyi äänestämästä. Näin ollen hyväksytyt äänet täyttivät juuri ja juuri kahden kolmasosan enemmistövaatimuksen.

Timesin mukaan yksi seura, jonka uskotaan olevan Manchester City, oli aiemmin varoittanut, että se voisi viedä Valioliigan välimiesoikeuteen sääntömuutosten takia, koska ne ovat ”kilpailunvastaisia”. Valioliiga vastasi olevansa varma, että säännöt ovat yhteensopivat Englannin lainsäädännön kanssa.

Kaikkiaan 11 Valioliiga-seuran omistajilla on omistuksia myös muissa seuroissa. Pian listan täydentänevät myös Everton (777 Partners) ja Manchester United (INEOS) uusien omistajiensa myötä.

Times Sport

@TimesSport
Premier League clubs have approved tougher new rules for associated-party deals by a narrow vote despite the threat of a legal challenge from one of its members — believed to be Manchester City.

Read more ⬇️

thetimes.co.uk/article/premie…
thetimes.co.uk

Premier League tightens sponsorship rules despite Man City legal threat

Vote exposes split among top-flight clubs on issue of associated-party deals, with champions believed to have threatened a legal challenge

Linkki twiittiin.