Manchester City nousi Valioliigan kärkipaikalle voitettuaan Evertonin lauantaina Valioliigassa 2-0.

Erling Haaland viimeisteli ottelun molemmat maalit.

Manchester City on äitynyt loistavaan vireeseen ja voittanut kuusi edellistä sarjaotteluaan.

Pelin kuva oli odotetunlainen. Manchester City hallitsi peliä ja palloa, kun taas Sean Dychen Everton puolusti tarkasti ja luotti vastaiskuihin. Manchester City laukoi ottelussa vain kahdesti kohti maalia. Kummallakin kerralla pallo löysi tiensä verkon perukoille.

Haaland iski voittomaalin 71. minuutilla. Pallo jäi elämään boksiin kulmapotkun jälkeen ja Haaland laukoi sen lopulta varmasti takakulmaan. Maali oli Haalandille ensimmäinen sitten marraskuun. Kärki oli noin kaksi kuukautta sivussa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi.

Jälkimmäinen maali syntyi 85. minuutilla. Kevin De Bruyne syötti pallon Haalandille, joka voitti kaksinkamppailussa Jarrad Branthwaiten ja viimeisteli pallon alakulmaan. 2-0.

Haaland johtaa 16 maalillaan Valioliigan maalipörssiä.

LUE MYÖS