Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino myöntää, että hänen joukkueensa ikäjakauma on saattanut vaikuttaa esityksiin.

Lontoolaisseura on käyttänyt edellisissä siirtoikkunoissa hurjia summia pelaajahankintoihin uuden omistajaportaansa alaisuudessa.

Valtaosa hankinnoista on ollut alle 25-vuotiaita, ja tätä nykyä Chelsealla on keski-iältään Valioliigan nuorin joukkue. Viime viikolla Chelsean avauskokoonpanon keski-ikä Aston Villaa vastaan oli 22.8 vuotta.

Nykyjoukkueesta ainoastaan Thiago Silva (39), Raheem Sterling (29), Marcus Bettinelli (31), Ben Chilwell (27), Robert Sanchez (26) ja Christopher Nkunku (26) ovat yli 25-vuotiaita.

Isot satsaukset nuoriin vahvistuksiin eivät ole ainakaan vielä tuottaneet tulosta, sillä Chelsea on Valioliigassa vasta 11. sijalla.

Pochettinolta kysyttiin, onko Chelsea hyvässä tasapainossa nuorten ja kokeneempien pelaajien osalta.

– Tällä hetkellä se ei ole niin hyvä, koska olisimme ehkä eri sijalla, jos se olisi, vastasi Pochettino Athleticin mukaan.

– En valitse joukkuetta sillä perusteella, että he ovat nuoria. En halua olla valmentaja, joka valitsee Englannin nuorimman joukkueen, mutta se pitää paikkaansa.

Argentiinalaisluotsi korosti, että suurin ongelma ei ole pelaajien ikä, vaan se, että lyhyessä ajassa on tullut niin paljon uusia pelaajia.

– Ongelma ei ole siinä, että pelaajat ovat niin nuoria. Ongelma on siinä, että nuoressa joukkueessamme on 16-17 uutta pelaajaa. Meidän pitää rakentaa joukkue.

– Puhun aina joukkueesta. Kyse ei ole siitä, onko joku 19- tai 20-vuotias. Meidän on oltava yhtenäisempiä joukkueena.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"They were winning Champions Leagues and the Premier League"

Mauricio Pochettino says he can "understand" why Chelsea fans don't love him 🔵⬇️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!