Englannin miesten maajoukkueen entinen ykkösvahti Joe Hart lopettaa uransa kuluvan kauden jälkeen.

Hart, 36, edustaa kolmatta kauttaan Skotlannin suurseuraa Celticiä, mutta hän nousi Englannin ykköstorjujaksi Manchester Cityssä, jossa hän pelasi vuosina 2006-2018.

Cityssä Hart voitti muun muassa kaksi Valioliigan mestaruutta, mutta hän putosi ykkösvahdin paikalta Pep Guardiolan tultua joukkueen manageriksi. Seuranneina vuosina Hart kävi lainalla Torinossa ja West Hamissa ennen kuin jätti Cityn pysyvästi.

Hänen matkansa jatkui Burnleyn ja Tottenhamin kautta Celticiin, jossa Hart on jälleen pelannut isossa roolissa ja voittanut pokaaleja.

– Joe ansaitsee valtavat kiitokset ja onnittelut kaikesta, mitä hän on tehnyt jalkapallossa. Hän on ollut loistava voimavara Celticille ja laajemminkin pelille korkeimmalla tasolla, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, kommentoi Celticin manageri Brendan Rodgers.

Kaikkiaan Hart on esiintynyt seuratasolla 690 ottelussa ja pelannut Englannin A-maajoukkueessa 75 kertaa ollen mukana neljässä arvoturnauksessa.

England

@England
Joe Hart – who won 7️⃣5️⃣ caps for the #ThreeLions – has announced that he will be retiring from playing football at the end of this season.

Congratulations on a fantastic career, Joe! 👏

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!