Liverpool voitti Chelsean sunnuntaina liigacupin finaalissa jatko-ottelun jälkeen 1-0. Virgil van Dijk iski finaalin ainoan maalin.

Ennakko-odotuksiin nähden surkeaa kautta pelaava Chelsea on parhaillaan 11. sijalla Valioliigassa. Chelsea on siten jäämässä jälleen ulos Mestarien liigasta, ja saa taistella toden teolla loppukauden ajan europaikasta.

Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino on saanut kuluvalla kaudella huomattavasti kritiikkiä muun muassa joukkueensa peliesityksistä.

Pochettino muistutti hävityn finaalin jälkeen, ettei Jürgen Kloppin ensimmäiset vuodet Liverpoolissa olleet pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Muistan, miten Kloppin ensimmäisen kolmen tai neljän vuoden aikana Liverpool hävisi Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan finaalit. He silti jatkoivat uskomista Kloppin projektiin, ja siten heistä tuli kausi kaudelta entistä vahvempia. Lopulta he saavuttivat tavoitteensa. Se on hyvä esimerkki.

– Jos haluamme haastaa Liverpoolin kaltaisen joukkueen, on meidänkin jatkettava uskomista tähän projektiin. Se on kaikista tärkeintä.

LUE MYÖS