Ole Gunnar Solskjær valmensi Erling Haalandia norjalaisessa Moldessa noin kahden vuoden ajan.

Solskjær siirtyi Manchester Unitedin peräsimeen vain hetki ennen kuin Molde myi Haalandin RB Salzburgiin noin kahdeksalla miljoonalla eurolla.

The Overlap haastatteli Solskjæria, joka kertoi, miten yritti neuvoa Manchester Unitedia hankkimaan Haalandin jo ennen kuin itse palasi seuraan. Manchester United ei kuitenkaan kuunnellut entisen pelaajansa ohjeita.

Haaland on sittemmin siirtynyt Manchester Cityyn, ja noussut samalla kenties koko maailman parhaaksi maalintekijäksi.

– Valmensin Haalandia kahden vuoden ajan Moldessa. Manchester United -pestiäni edeltävänä kesänä soitin seuralle ja sanoin, että teidän on hankittava tämä poika. Hänestä tulee maailmanluokan pelaaja. Kyse oli heinäkuusta 2018. Manchester United kieltäytyi. Heillä oli jo tarpeeksi raportteja hänestä.

– Sitten minusta tuli Manchester Unitedin väliaikaisvalmentaja, ja samalla Molde oli myynyt Haalandin RB Salzburgiin.

– Sanoin välittömästi seurajohdolle, että hankkikaa Haaland, koska hänellä on ulosostopykälä sopimuksessaan. Tiesimme tuolloin, ettei kukaan muu maksaisi hänestä 20 miljoonaa euroa. Se olisi ollut huippukauppa meille. Manchester United päätti, ettei yrittäisi hankkia Haalandia. Emme koskaan tehneet hänestä tarjouksia tai edes yrittäneet hänen hankkimistaan.

Manchester United kiinnostui Haalandista vasta siinä vaiheessa, kun hän iski maaleja RB Salzburgissa. 27 otteluun syntyi 29 maalia.

– Yritimme sitä vasta sen jälkeen, kun hän alkoi mättää maaleja RB Salzburgissa. Silloin kaikki muutkin olivat hänen kintereillään.

LUE MYÖS