Joe Gomez on parhaillaan Englannin A-maajoukkueen mukana.

Monipuolisuudestaan tunnettu puolustaja on saanut kuluvalla kaudella mukavasti vastuuta Jürgen Kloppin alaisuudessa Liverpoolissa. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on Klopp nimennyt Gomezin 27 kertaa avauskokoonpanoonsa tällä kaudella.

Lontoolaislähtöinen puolustaja oli edellisen kerran Englannin maajoukkueen mukana lokakuussa 2020. 

Kuukautta myöhemmin Gomez loukkasi vakavasti polvensa ja oli loppukauden sivussa pelikentiltä. Tuore kutsu maajoukkueeseen oli ensimmäinen kolmeen ja puoleen vuoteen.

Gomez osaa arvostaa sitä, että hänet valittiin pitkästä aikaa maajoukkueeseen. Gomez on pelannut urallaan 11 A-maaottelua. Odottavan aika on ollut pitkä.

– Se on surrealistista. Se on pitkä aika. Vietin valtaosan siitä ajasta ajatellen, että haluan päästä tänne takaisin. Samalla näin, miten hyvin maajoukkue pelasi. Valehtelisin, jos sanoisin, etten ajatellut haluavani päästä takaisin maajoukkueeseen ja tälle tasolle. Tiedän, miltä tuntuu, kun ajaudut pois joukkueesta ja se voi olla todella vaikeaa. Siksi arvostan tätä niin paljon.

– Luonnollisesti tämä on suuri kunnia. Se on kliseistä, mutta on suuri etuoikeus olla mukana joukkueessa. Olen kiitollinen, mutta haluan samalla pelata hyvin ja todistaa itselleni pystyväni pelaamaan maajoukkueessa.

LUE MYÖS