Anfieldilla nähtiin lauantaina hieno hetki, kun elinikäinen Liverpoolin kannattaja Sven-Göran Eriksson pääsi johdattamaan joukkueen kentälle päävalmentajan roolissa.

Englannin maajoukkueen entinen käskyttäjä kertoi tammikuussa, että hänellä on ”parhaassa tapauksessa vuosi” elinaikaa, koska hänellä on todettu syöpä, jota ei voida leikata.

Samassa yhteydessä Eriksson, 76, sanoi myös olevansa Liverpoolin kannattaja ja kertoi, että hän on aina haaveillut punapaitojen valmentamisesta.

Asiasta kuultuaan Liverpoolin kannattajat kampanjoivat sen puolesta, että ruotsalaiskonkari voisi toimia Liverpoolin valmentajana näytösottelussa Ajaxin legendoja vastaan. Lauantaina Erikssonin haave viimein toteutui, kun hän johdatti Liverpoolin legendat 4-2-voittoon Amsterdamin entisiä huippuja vastaan.

Ottelun alla Eriksson sai seisovat aplodit, kun hän käveli kentälle. Viheriöllä nähtiin myös muun muassa Sami Hyypiä, Jari Litmanen, Steven Gerrard ja Fernando Torres.

– Tästä tulee valtava muisto elämässäni – todella kaunista. Minä itkin, se oli kaunista. Liverpoolin valmentaminen oli unelmani koko elämäni ajan ja nyt se on tapahtunut. Tämä oli kaunis päivä kaikin puolin, kommentoi Eriksson Guardianin mukaan.

Liverpool FC

@LFC
A special Anfield ovation for Sven-Göran Eriksson ❤️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!