Englanti kohtaa myöhemmin tänä iltana Belgian Wembleyllä. Kyseessä on maajoukkueen viimeinen ottelu ennen kuin Gareth Southgate nimeää lopullisen ryhmänsä kesän 2024 EM-kisoihin.

Englanti pelaa ystävyysottelun toisen puoliajan kuitenkin epätavallisessa peliasussa, kun oleellinen osa paidan takaa laitetaan tauon aikana piiloon.

Englannin paidoissa ei nimittäin ole tauon jälkeen lainkaan nimiä, koska ottelu on määritetty niin sanotuksi Alzheimer’s Society International -otteluksi osana Englannin jalkapalloliiton (FA) ja Alzheimer’s Societyn virallista hyväntekeväisyysyhteistyötä.

LUE MYÖS: Englannin päävalmentaja järkyttyi näkemästään – ”En ole koskaan kokenut tällaista”

Nimien katoamisella halutaan korostaa sitä, miten dementiaa sairastavat ihmiset menettävät elintärkeitä muistoja – jopa suosikkijalkapalloilijoidensa nimet.

Englannin joukkue lahjoittaa kustomoidut paidat huutokaupattavaksi. Näin paidoilla kerätään myös varoja Alzheimer-yhdistyksen varhaista diagnoosia koskevan tutkimuksen tukemiseen.

Englannin nimettömät pelipaidat tekivät ensiesiintymisensä ensimmäisessä Alzheimer’s Society International -ottelussa Sveitsiä vastaan Wembleyllä vuonna 2022. Nyt tietoisuutta lisäävä tempaus toistetaan tiistai-illan ottelussa Belgiaa vastaan.

LUE MYÖS: Ex-pelaaja varoittaa: Arsenal-tähti voi joutua pian aikaiselle eläkkeelle