Arsenalin tähtipelaaja Bukayo Saka saattaa joutua pian aikaiselle eläkkeelle hänen kärsimiensä potkujen vuoksi, varoittaa lontoolaisseuran entinen huippupelaaja Bob Wilson.

Wilson arivoi, että 22-vuotias Saka voitaisiin potkia ulos pelistä jo 24 vuoden ikäisenä, ellei tuomarit ala suojelemaan Englannin huippupelaajaa paremmin.

Saka on tottunut saamaan koivilleen vastustajien puolustajilta, sillä hän kuuluu parhaillaan Valioliigan eniten rikottujen pelaajien joukkoon.

LUE MYÖS: Englannin päävalmentaja järkyttyi näkemästään – ”En ole koskaan kokenut tällaista”

Mikel Artetan avainmies on iskuistaan huolimatta aloittanut kaikki tämän kauden sarjaottelut lukuun ottamatta yhtä peliä, jonka hän joutui jättämään väliin reisivamman takia.

Bukayo Sakaa on rikottu tällä kaudella 50 kertaa Valioliigassa.

Wilson, jolle kolhut tulivat tutuksi pelatessaan maalivahtina 1960- ja 70-luvun Englannissa, kannustaakin tuomareita nyt suojelemaan Arsenalin tähtimiestä paremmin.

– Jos emme ole varovaisia, jalkapallo menettää hänet 24- tai 25-vuotiaana, koska Saka potkikaan ulos pelistä, Wilson kertoi Daily Telegraphille.

– Tuomarit eivät tunnu näkevän tai ymmärtävän sitä. Vähintään kaksi pelaajaa on aina viiden metrin säteellä Sakasta ja usein kolmaskin. Jos he eivät pysty pysäyttämään häntä, he potkaisevat häntä.

– Ihmiset kysyvät mitä tarkoitan ja sanovat minun olevan liian dramaattinen. Sanon, että Valioliigassa ei ole ollut ketään, jota potkittaisiin enemmän kuin Bukayo Sakaa.

– Jos hän on hyökkäävässä asemassa ja lähtee haastamaan, olen huolissani. Olen todella huolissani Bukayosta.

Aiemmin tänä vuonna Arsenal teki PGMOL:lle valituksen Sakan kärsimien rikkeiden määrästä.

Arsenalin mielestä erotuomarit eivät ole olleet tarpeeksi tiukkoja pelaajille, joilla on ollut seuran mielestä vapaat kädet kolhia nuorukaista.

Saka on tällä hetkellä loukkaantunut, minkä vuoksi hän jätti Englannin maajoukkueleirin ennenaikaisesti. Laitahyökkääjän toivotaan kuitenkin kuntoutuvan ajoissa ennen viikonlopun jättiottelua Manchester Cityä vastaan.