Saksan Bundesliigaa kymmenellä pisteellä johtavan Bayer Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso on jatkuvasti yhdistettynä Liverpoolin peräsimeen, eikä keskustelu aiheen ympärillä ole laantunut maajoukkuetauon aikana.

Leverkusenin suomalaismaalivahti ja -kapteeni Lukas Hradecky on saanut myös vastata kysymyksiin Alonson tulevaisuudesta, joka ei vuoteen 2026 ulottuvasta sopimuksesta huolimatta näytä lepäävän Saksan tämänhetkisessä kärkiseurassa.

Kysyttäessä Alonsosta valmentaja, antoi Hradecky osviittaa siitä, mitä Liverpoolin pelaajat ja kannattajat voivat espanjalaisluotsin mahdolliselta Anfield-paluulta odottaa.

– Te ette näe häntä (Alonsoa) päivittäin, mutta se ilmapiiri, jonka hän on tuonut Leverkuseniin johtuu varmasti siitä, miten hän on kokenut jalkapallon. Sitä ei ollut ennen, Hradecky saneli Liverpool Echon mukaan.

– Tämä kaikki hype on ehdottomasti oikeutettua. Hän tuo standardit, voittavan mentaliteetin ja kouluttaa miten tehdä kaikki asiat kovalla intensiteetillä. Siinä se todellinen salaisuus on. Taktisesti hän on fantastinen. Meille on selkeää, miten toimimme kulmissa, prässätessä, matalalla pysymisess. Hän tuo mukanaan jalkapalloälyä.

LUE MYÖS: FFS: Lukas Hradecky paljasti, miksi kieltäytyi siirrosta Manchester Unitediin – ”En tarkoita sitä mitenkään pahalla”

– Hän elää peliä niin kuin hän teki pelaajana. Madridissa, Liverpoolissa – se on se taso, jota tavoittelemme joka päivä. Xabi tuo huippuseurojen hengen mukanaan. Se oli täällä, kun hän tuli, mutta juuri nyt se on täällä ylhäällä, Hradecky jatkoi nostaessa kättään korkeammalle.

– Tämä on paras Leverkusenin joukkue, jonka olen kokenut. Meitä vastaan on ihan helvetin vaikea pelata.

Alonso on ollut aina Jürgen Kloppin lähtöilmoituksen jälkeen yksi suurimmista suosikeista saksalaismanagerin seuraajaksi. Liverpoolin lisäksi Alonsoa on yhdistetty vahvasti Bayern Münchenin peräsimeen pelattuaan uransa aikana myös siellä. Kumpikin seura tarvitsee kesällä uuden käskyttäjän.

Hradecky ei lähtenyt arvioimaan, kumpi työpaikoista sopisi Alonsolle paremmin, vaan esitti tälle mieluummin oman toiveensa aiheeseen liittyen.

– Se on meidän toiveemme ja unelmamme [että hän jää]. Näemme päivittäin, että hän rakastaa olla Leverkusenissa, Hradecky sanoi.

Samaan hengenvetoon suomalaistähti kuitenkin myönsi, ettei tuohtuisi nähdessään 42-vuotiaan vaihtavan maisemaa.

– Kukaan ei tietenkään olisi vihainen tai pistäisi vastaan, jos hän voittaisi Bundesliigan ja päättäisi lähteä kulkemaan toista polkua. Valmentajan paikalla tulee olemaan sitten taas avoin paikka.

LUE MYÖS: ”Minä itkin, se oli kaunista” – kuolemansairas Sven-Göran Eriksson pääsi valmentamaan Liverpoolia