Bayer Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso on vahvistanut, että hän ei ole vaihtamassa seuraa kesällä.

Alonso, 42, on lehtitietojen mukaan ollut vahvasti ehdolla Liverpoolin ja Bayern Münchenin seuraavaksi käskyttäjäksi, mutta kumpikin joutuu suuntaamaan katseensa muualle.

– Minulla oli hyvä tapaaminen Bayer Leverkusenin kanssa ja ilmoitin heille, että jatkan seurassa, sanoi Alonso perjantaina.

– Tämä on minulle oikea paikka.

– Työni Bayerissa ei ole ohi. Haluan auttaa seuraa, auttaa pelaajia kehittymään, seurajohto on mahtava… Kaikki on fantastista täällä.

– Olen vielä nuori valmentaja, mutta mielestäni tämä on paras päätös tulevaisuuteni kannalta. Otin aikaa miettäkseni asiaa ja olen varma siitä.

Alonson ja Leverkusenin sopimus on voimassa kesään 2026 saakka. Hän edusti pelaajaurallaan Liverpoolia vuosina 2004-2009 ja Bayernia vuosina 2014-2017.

Leverkusenin peräsimeen Alonso siirtyi lokakuussa 2022, ja hän on kovaa vauhtia johdattamassa seuraa sen ensimmäiseen Bundesliigan mestaruuteen. Leverkusen on pelannut koko kuluvan kauden ilman yhtään tappiota missään kilpailussa.

Liverpool etsii ensi kaudeksi uutta päävalmentajaa, sillä sen monivuotinen manageri Jürgen Klopp on jättämässä seuran tulevana kesänä. Brittimediassa pestiin on yhdistetty myös muun muassa Brightonin Roberto De Zerbi sekä Sporting CP:n Rúben Amorim.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🚨 BREAKING! Xabi Alonso: “I had a good meeting with Bayer Leverkusen and I informed them that I will STAY and continue at the club”.

“After lot of talks about my future, I used the break to reflect and make my decision”.

“This is the place to be for me”. ⚫️🔴

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!