Arsenal ja Bayern München jäivät Mestarien liigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa 2–2-tasapeliin dramaattisen kamppailun jälkeen. Ottelu huipentui suureen tuomaripäätökseen, jossa Tykkimiesten olisi mielestään pitänyt saada rangaistuspotku. Toinen osaottelu pelaataan Allianz Arenalla 17. huhtikuuta.

Arsenalin tähtilaituri Bukayo Saka huudatti täpötäyttä Emirates Stadiumia, kun hän avasi maalihanat 12. minuutilla. Korkean prässin jälkeen Ben White siirsi pallon Sakalle, jonka tarkka vasemman jalan laukaus rangaistusalueen oikealta takalaidalta upposi vastustamattomasti Manuel Neuerin selän taakse.

Kuutta minuuttia myöhemmin Bayern kuitenkin pääsi tasoihin maalilla, jonka Mikel Artetan miehistö olisi helposti voinut välttää. David Raya nousi tarpeettoman korkealle purkaakseen pitkän pystysyötön tiehensä, mutta huono kommunikointi puolustajien välillä maksoi pallonhallinnan vieraille.

Leroy Sané sai pallon ja syötti sen loistavasti Leon Goretzkalle, joka puolestaan siirsi pelivälineen läpi Serge Gnabrylle rangaistusalueen sisälle. Arsenalin entinen laituri ei läpiajosta erehtynyt, vaan viimeisteli nopean vastaiskun näyttävällä laukauksella tuodakseen vieraat Tykkimiesten rinnalle.

Puolen tunnin jälkeen Arsenalin tilanne synkkeni entisestään, kun William Saliba tuuttasi Sanén kumoon rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin oikeutetusti pilkulle, ja sen taakse astui tuttuun tapaan Tottenhamin ex-tähti Harry Kane.

Arsenalia rankaisemaan tottunut englantilaistähti ei 11 metristä erehtynyt, vaan laittoi pallon kylmänviileästi sisään. 2–1 Bayernille. Kane on tehnyt urallaan nyt yhteensä 15 maalia Arsenalia vastaan.

Toisella puoliajalla Arsenalin hyökkäyspelaaminen ontui pidemmän aikaa. Mikel Artetan onnistui kuitenkin elävöittämään peliä heittäessään Gabriel Jesusin ja Leandro Trossardin kehiin reilun tunnin pelin jälkeen.

Oltuaan kentällä alle kymmenen minuuttia, tehtaili kaksikko Arsenalin tasoitusmaalin. Jesus murtautui rangaistusalueelle näppärällä kuljetuksella, jonka jälkeen hän siirsi pallon viereensä Trossardille, jonka laukaus ensimmäisellä kosketuksella upposi sisään. Peli 2–2.

Ottelun loppuhetkillä Bayern kävi vielä lähellä voittomaalia, kun vaihdosta sisään tulleen Kingsley Comanin ohjaus Jamal Musialan keskityksestä tärähti isäntien onneksi tolppaan. Arsenal vaati lisäajalla sen sijaan rangaistuspotkua, kun Saka meni maahan saatuaan jo pallon vastaan tulleen Neuerin ohitse. Jalat osuivat selvästi yhteen, mutta ruotsalaistuomari Glenn Nybergin pilli soi pilkun sijaan avausosan loppumisen merkiksi.