Arsenal pelaa hienoa kautta.

Arsenal on parhaillaan Valioliigan kärkipaikalla. Arsenal on tasapisteissä Liverpoolin kanssa, mutta johtaa sarjaa maalieron turvin. Arsenal on lisäksi edennyt Mestarien liigan puolivälieriin. Puolivälierien avausosa Bayern Müncheniä vastaan päättyi 2-2-tasapeliin.

Arsenal-luotsi Mikel Artetalta tiedusteltiin, miten paine vaikuttaa hänen pelaajiinsa.

– Se motivoi meitä. Uskon pelaajieni jo eläneen paineen alla. He janoavat vain lisää ja lisää. Tiedämme, millainen haaste meillä on edessämme. En ajattele Valioliigan voittamista, jos totta puhutaan. Ajattelen vain sitä, miten onnistumme voittamaan seuraavan vastustajamme. Vartti Luton-ottelun jälkeen olin jo katsomassa Brightonin ottelua.

Viime kesänä Arsenaliin siirtynyt toppari Jurriën Timber on ollut sivussa pelikentiltä käytännössä koko kauden ajan. Timber loukkasi vakavasti polvensa avauskierroksella. Toppari on palannut Arsenalin harjoitusvahvuuteen. Arteta uskoo Timberin nappaavan suuren roolin joukkueessa.

– Hänen on otettava vielä muutama askel palatakseen joukkueeseen. Hänen on pelattava ainakin yksi ottelu alle 23-vuotiaiden joukkueessa. Hän pelaa pian kotiottelussamme. Timber on osallistunut täysillä harjoituksiimme. Nyt kyse on siitä, että hän pääsee ottelurytmiin kiinni ja alkaa kilpailemaan otteluissa. Se on erilaista harjoituksiin verrattuna. Odotan hänen auttavan paljon joukkuettamme. Sen perusteella, mitä olen nähnyt harjoituksissa, kykenee hän varmasti ottamaan suuren roolin joukkueessa.

LUE MYÖS