Everton on jättänyt valituksen Valioliigalta saamastaan pisterangaistuksesta, kertoo BBC Merseyside. Toffeesilta vähennettiin kaksi pistettä lisää viime viikon maanantaina rangaistuksensa Valioliigan tuottavuuden ja kestävän kulutuksen sääntöjen (PSR) rikkomisesta.

LUE MYÖS: Valioliiga-seuralle lätkäistiin taas pistevähennys – putoaminen uhkaa!
LUE MYÖS: Evertonin historiallisen ankaraa rangaistusta lievennettiin

Evertonin aiempi pisterangaistus tällä kaudella vähentyi seuran valituksen jälkeen 10 pisteestä kuuteen pisteeseen helmikuun lopussa. Tuoreen valituksen käsittelyaika umpeutuu 24. päivä toukokuuta viisi päivää Valioliigan päätöskierroksen jälkeen.

PSR:n sääntöjen mukaan seurat voivat tehdä maksimissaan 105 miljoonaa puntaa tappiota kolmen vuoden aikana. Itsenäinen sääntökomissio totesi Evertonin ylittäneen rajan 16,6 miljoonalla punnalla kauteen 2022-2023 päättyneen jakson aikana.

Everton on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukossa sijalla 16 kaksi pistettä putoamisviivan päällä. Joukkue kohtaa tänään vieraskentällä Chelsean.

LUE MYÖS!