Aston Villa eteni torstaina Konferenssiliigan neljän parhaan joukkoon kaatamalla Lillen rangaistuspotkukilpailussa.

Villa voitti avausosan kotikentällään 2-1 ja toinen osa oli varsinaisen peliajan päättyessä samoissa lukemissa Lillen hyväksi.

Lille meni torstaina johtoon vartin kohdalla. Gabriel Gudmundssonin matala keskitys lävisti koko vieraiden puolustuksen ja tuli Yusuf Yazıcılle, joka laukoi pallon sisään.

Villa piti avausjaksolla huomattavasti enemmän palloa, muttei saanut luotua yhtään maalintekoyritystä.

Ranskalaiset osuivat toistamiseen 67. minuutilla, kun Benjamin André puski pallon kulmapotkusta sisään.

Lille näytti jo painelevan välieriin, mutta Villa toi otteluparin tasoihin 87. minuutilla. Matty Cash pamautti vastapallosta tulisen kudin verkkoon kimmokkeen kautta. Lille protestoi, että sen maalivahtia olisi rikottu ennen maalia, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi jatkoajalla, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu. Aston Villan maalivahti Emiliano Martínez teki parhaansa hämmentääkseen kotijoukkuetta ja sen kannattajia. Argentiinalaisvahti hyssytteli ensimmäisen torjuntansa jälkeen yleisöä ja sai myöhemmin vielä keltaisen kortin epämääräisistä käsimerkeistään katsojia kohti.

Martínez sai jo varsinaisella peliajalla yhden keltaisen kortin, mutta varoitukset nollaantuvat rangaistuspotkukilpailuun. Hän oli lopulta Villan suurin sankari, kun pilkkukisa ratkesi hänen toiseen torjuntaansa, jonka jälkeen Martínez laittoi tanssiksi.

Aston Villa kohtaa välierissä Fenerbahçen tai Olympiakosin, joiden toinen puolivälierä on vielä kirjoitushetkellä kesken. Kaavion toisella puolella Fiorentina saa välierissä vastaansa joko PAOK:n tai Club Bruggen.

Aston Villa

@AVFCOfficial
EMI MARTÍNEZ, THE WORLD NUMBER ONE

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!