Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder on tyytymätön päätökseen luopua FA Cupin uusintaotteluista.

Englannin jalkapalloliitto (FA) julkisti torstaina, että uusintaotteluista luovutaan kilpailun ensimmäisestä kierroksesta lähtien.

Ensi kaudella voimaan astuva muutos on osa Englannin jalkapalloliiton (FA) ja Valioliigan kuusivuotista sopimusta.

Muutokset tuovat helpotusta kansainvälisissä kilpailuissa pelaaville Valioliiga-seuroille, mutta alemmilla sarjatasoilla uudistus on otettu todella happamasti vastaan. Uusintaottelut ovat olleet merkityksellisiä niin FA Cupin kulttuurin kannalta kuin taloudellisessa mielessä pienemmille seuroille.

Wilder, 56, on valmentanut urallaan kaikilla Englannin viidellä korkeimmalla sarjatasolla ja nähnyt, mikä merkitys FA Cupilla ja uusintaotteluilla voi olla. Blades-managerin mukaan yhdestä ottelusta kertyvät tulot voivat auttaa pienempiä seuroja vuosien ajan.

– Kuten aina, peliä sanelevat ja hallitsevat isot pojat, eivätkä isot pojat halua FA Cupin uusintoja, sanoi Wilder.

– Perinteitä kunnioittaen kysyn, mitä se tekee liigan ulkopuolisille seuroille, jotka pääsevät satumaiselle kolmannelle kierrokselle ja saavat tasapelin kotonaan, ja mitä taloudellisia seurauksia se aiheuttaa niille?

– On ollut seuroja, joilla on ollut cup-otteluita ja uusintaotteluita, joista ne ovat hyötyneet taloudellisesti seuraavien kolmen, neljän tai viiden vuoden ajan.

– Kuten hyvin tiedätte, olen ollut urani ja historiani ansiosta asteikon molemmissa päissä, mutta minusta se on hieno palkinto alempien tasojen seuroille, kun ne saavat uusintaottelun ja voivat joko mennä isompien seurojen vieraaksi tai pelata ottelun kotonaan.

– Olen perinteden puolesta ja olisin halunnut, että se olisi pysynyt ennallaan. Mutta peli on kehittynyt, ja peliminuutteja on tullut lisää ja otteluita on tullut lisää, ja ihmiset yrittävät vastustaa sitä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
🗣️ "As always the game is dominated and dictated by the big boys"

Sheffield United boss Chris Wilder gives his opinion on FA Cup replays being scrapped from next season ❌

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!