Manchester Unitedin ja Saksan maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Bastian Schweinsteiger on tehnyt kylmäävän paljastuksen ajastaan José Mourinhon alaisuudessa Old Traffordilla.

Schweinsteiger, 39, siirtyi Man Unitediin vuonna 2015. Hän pelasi ensimmäisellä kaudellaan 31 ottelua, kun Louis van Gaal toimi joukkueen päävalmentajana.

Seuraavalla kaudella kaikki kuitenkin muuttui, kun hollantilaisluotsi korvattiin Mourinholla.

– Kun saavuin ensimmäisenä päivänä harjoituksiin, oli sinne saapunut myös Zlatan Ibrahimović, sanoi The Overlapin haastattelussa.

– Ajattelin, että oli hienoa saada pelaaja, jolla on visiota ja jonka kanssa on mahtava pelata.

– Seuraavana päivänä – joka oli vieläpä syntymäpäiväni – kävelin (Unitedin harjoituskentälle) Carringtoniin. Siellä (Unitedin jalkapallojohtaja) John Murtough oli kuitenkin minua vastassa ja tuli sanomaan, etten saa mennä ykkösjoukkueen pukuhuoneeseen. Valmentaja oli määrännyt niin.

Schweinsteiger oli Mourinhon sanelemasta päätöksestä ymmällään, mutta ei sanonut pistäneensä vastaan.

– Minun oli pyydettävä Johnia tuomaan minulle kengät ja harjoitusvaatteet pukuhuoneesta. Kysyin häneltä, kenen kanssa harjoittelen, ja hän sanoi, että siellä oli alle 16-vuotiaiden joukkue kentällä.

– Jouduin mennä harjoittelemaan alle 16-vuotiaiden kanssa, saksalaislegenda paljasti.

Schweinsteiger lisää, ettei koskaan vuotanut kyseistä tapausta julkisuuteen. Se ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö hänen saamansa kohtelu olisi tehnyt kipeää.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mourinho antoi Schweinsteigerille vain 134 minuuttia peliaikaa koko kauden aikana. Kuva: Getty Images

– Olin hyvin surullinen, koska United oli sydämeni toinen seura, Schweinsteiger jatkoi.

– Annoin kaikkeni pelatessani, joten siksi olin surullinen. En kuitenkaan ole sellainen ihminen, joka juoksee median luo. Minulle on tärkeämpää keskittyä jalkapalloon ja käyttäytyä niin kuin käyttäydyin.

Schweinsteiger sai ensimmäiset peliminuuttinsa Mourinhon alaisuudessa vasta marraskuussa 2016, kun hän pelasi Carabao Cupissa West Hamia vastaan. Sen jälkeen hän pelasi vielä kolmessa ottelussa FA Cupin ja Eurooppa-liigan puolella.

Schweinsteigerilta ei pyydetty anteeksi kunnes vasta kauden jälkeen, kun hän jätti Man Unitedin siirtyäkseen MLS-seura Chicago Firen riveihin.

– Ensimmäisen kerran joku pyysi anteeksi, kun päätin lähteä Manchester Unitedista ja siirtyä Amerikkaan, Schweinsteiger sanoi.

– Kysyin Josélta, voisinko tehdä niin, ja hän pyysi anteeksi tapaa, jolla hän kohteli minua alussa. Hänen oli pakko päästää minut lähtemään, koska hän ei voinut enää toimia minua vastaan.

Schweinsteiger jäi eläkkeelle vuonna 2019 pelattuaan kolme kautta Chicagossa. Bayern Münchenin entinen tähtipelaaja voitti urallaan muun muassa Mestarien liigan, kahdeksan Bundesliigan mestaruutta sekä jalkapallon maailmanmestaruuden. Hänet nimettiin kertaalleen myös Saksan vuoden jalkapalloilijaksi.

The Overlap

@WeAreTheOverlap
"They kicked you out of the dressing room?!"

@BSchweinsteiger shocks @GNev2 by revealing Murtough told him he couldn't train with the first team under Mourinho 🤯