Everton voitti sunnuntaina Nottingham Forestin 2-0 kotikentällään Valioliigassa.

Toffees siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla. Forest purki pallon rangaistusalueeltaan vain osittain ja Evertonin Idrissa Gueye täräytti pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Kotijoukkue osui toistamiseen 76. minuutilla. Dwight McNeil käytti pallon Abdoulaye Doucouré ja latasi tarkan maanuoliaisen sisään.

Toisen jakson lisäajalla nähtiin hurja tilanne, kun Evertonin Beto menetti ilmeisesti tajunsa kolauttaessaan päänsä Forestin Morgan Gibbs-Whiten kanssa. Portugalilaishyökkääjä putosi velttona maahan, ja häntä hoidettiin kentällä hyvä tovi ennen kuin hänet kannettiin paareilla pois. Stadionilla hurrattiin, kun Beto näytti paareilta peukkua yleisölle.

Everton jatkaa 16. sijalla, mutta se otti voiton myötä lisää etäisyyttä putoamisviivaan. Toffees on nyt neljä pistettä edellä Nottingham Forestia (17.) ja viisi pistettä edellä Lutonia (18.), jotka ovat kummatkin pelanneet ottelun enemmän.

Forestilta on talousrikkomusten takia vähennetty neljä pistettä ja Evertonilta kahdeksan. Molemmat seurat ovat valittaneet tuomioistaan, joten niiden sijoitukset lopullisessa sarjataulukossa saattavat vielä muuttua.

LUE MYÖS!