Arsenal ja Tottenham tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän sunnuntain Pohjois-Lontoon derbyssä, kun Mikel Artetan miehistö päihitti paikallisvastustajansa 3–2-lukemin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Valioliigan kärkijoukkue näytti jo murjovan Tottenhamin rumin lukemin sen omalla kotinurmellaan fantastisen avausjakson myötä, mutta Arsenalin karmaisevat virheet omalla kenttäpuoliskolla laittoivat kamppailun lopulta varsin jännäksi.

Premier League

@premierleague
They did it the hard way, but @Arsenal end the derby with a win 👊

Ottelu alkoi sähäkästi. Kumpikin joukkue – fanit mukaan lukien – näytti olevan enemmän kuin valmis taistelemaan kynsin ja hampain Pohjois-Lontoon herruudesta.

Ensimmäisen vartin sisällä James Maddison laukoi vaarallisesta paikasta yli, jonka jälkeen Kai Havertzin osuma toisessa päässä jäi laskematta paitsioliputuksen takia.

Tehokas alku näkyi hetkeä myöhemmin myös tulostaululla. Bukayo Sakan kulmapotku aiheutti Tottenhamille suuria ongelmia, kun Pierre-Emile Højbjergin puskuyritys jäi puolittaiseksi. Tanskalainen ohjasi pallon painostuksen alla epäonnekkaasti omiin, avittaen Arsenalin 1–0-johtoon.

Tottenham ei antanut takaiskun haitata, vaan palasi päättäväisesti satulan selkään. Cristian Romero puski viittä minuuttia myöhemmin tolppaan, käytyään jo hetkeä aiemmin lähellä.

23. minuutilla Tottenham pääsi jopa hetkellisesti juhlimaan tasoitusta, kunnes VAR pyyhki hymyn Micky van de Venin kasvoilta hylätessään hollantilaistopparin osuman niukan paitsion vuoksi.

Tottenham jatkoi painostamista ja latasi miehiä boksiin, mutta rynnistys jäi lopulta lyhyeen. Dejan Kulusevski meni ensin rangaistusalueella kumoon, jonka jälkeen Maddisonin pallonmenetys käynnisti Arsenalin nopean – ja tappavan – vastahyökkäyksen.

Havertz lähetti pitkän pystysyötön vapaaksi jäänelle Sakalle, joka juoksi täyttä päätä kohti Tottenhamin rangaistusaluetta. Englannin maajoukkuetähti horjutti Ben Daviesin tieltään ennen kliinistä viimeistelyä vasempaan alakulmaan. Numerot 2–0 Arsenalin hyväksi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

15 - Bukayo Saka has scored 15 Premier League goals this season, his most ever in a single campaign. He is also the first English player to score home and away for Arsenal against Spurs in a league campaign since Ian Wright in 1993-94. Star.

Lisää huonoja uutisia Tottenhamille sai puolen tunnin kohdalla, kun Timo Werner joutui loukkaantumisen takia sivuun. Tilalle vaihdettiin Brennan Johnson.

Tottenham ei onnistunut murtamaan Arsenalin puolustusta päästäkseen selkeille maalintekopaikoille. Arsenal pysyi sen sijaan kliinisenä ja ampaisi 38. minuutilla jo kolmen maalin karkumatkalle. Declan Ricen kulmapotku tavoitti Havertzin, joka puski pallon läheltä sisään. 3–0.

Ben White laittoi italialaisvahti Guglielmo Vicarion kulmapotkussa ahtaalle peruuttamalla häneen kiinni, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa tarvetta VAR-tarkastukselle.

天蝎座

@UtdEIIis
This is clearly obstruction.

天蝎座

@UtdEIIis
The reason Arsenal shithouse wins via corners is because Ben White literally stands on the keepers toes so they can’t move.

How is this legal? @FA_PGMOL @FA @premierleague

Täysin pimentoon avausjaksolla jäänyt Heung-Min Son sai vielä yhden hyvän maalipaikan ennen taukovihellystä, mutta täräytti pallon voimalla yli. 45 minuuttia tuli täyteen, ja Ange Postecogloun pelaajat marssivat päät painuksissa pukuhuoneisiin lannistuneen kotiyleisön seuratessa vierestä.

Ottelun toinen puolialka alkoi ensimmäistä rauhallisemmin. Sakalle aukesi loistava maalipaikka viedä vieraat peräti 4–0-johtoon, mutta Vicarion loistava torjunta piti tujun volleyn ulkona maalista. Tottenhamin koneet eivät meinanneet millään käynnistyä. Maali näytti vaativan ihmeen.

Tunnin pelin jälkeen näin myös tapahtui. David Rayan pitkä syöttö jäi lyhyeen, kun se pysähtyi korkealta prässänneeseen Romeroon. Avausjaksolla tolppaa kolistellut argentiinalaistoppari otti lahjan vastaan ja sijoitti pelivälineen rangaistusalueen ulkopuolelta alakulmaan, jättäen Rayan sättimään itseään. 3–1.

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎

@TheEuropeanLad
📸 - RAYA WHAT ARE YOU DOING!

Tottenham ei saanut ilmaisesta maalista toivomaansa lisävauhtia havittelemalleen taka-ajolle, ennen kuin ottelua oli enää kuusi minuuttia jäljellä. Rice potkaisi pahasti ohi pallosta oman alueensa sisällä ja teloi Daviesin rangaistuspotkun arvoisesti.

Tottenhamin kapteeni Son astui pallon taakse ja täräytti laukauksensa voimalla verkon perukoille tuodakseen isännät enää maalin päähän. Arsenalin varmalta näyttänyt voitto oli vaarassa valua hukkaan sen omien virheidensä vuoksi.

Kuusi minuuttia lisäaikaa antoivat Tottenhamille riittävän sauman nousta tasoihin.

Jopa maalivahti Vicario nousi loppuminuuttien kulmapotkussa ylös, mutta Arsenalin kantti kesti ja Tottenhamin kolmas maali jäi haaveeksi. Arsenal voitti dramaattisen paikalliskamppailun 3–2-lukemin, ottaen neljän pisteen johtoaseman Valioliigan kärjessä.