Newcastlen keskikenttäpelaaja Sandro Tonali on saanut kahden kuukauden ehdollisen pelikiellon Englannin jalkapalloliiton (FA) vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta.

Pannan lisäksi hänelle on määrätty myös 20 000 punnan sakot.

Tonali, 23, kärsii jo parhaillaan kymmenen kuukauden pelikieltoa, jonka hän sai viime lokakuussa Italian jalkapalloliiton (FIGC) vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta.

Hänen ensimmäinen pelikieltonsa koskee vedonlyöntiä FIGC:n alaisissa otteluissa ja FA:n rangaistus koskee Tonalin vedonlyöntiä sen jälkeen, kun hän siirtyi viime kesänä AC Milanista Newcastleen 64 miljoonalla eurolla.

FA:n raportissa kerrotaan, että Tonali oli siirtonsa jälkeen lyönyt 40-50 kertaa vetoa jalkapallosta. Noista vedoista neljä koski Newcastlen pelejä, joissa kaikissa Tonali oli veikannut oman joukkueensa voittoa.

Tonalin ehdollinen pelikielto astuu voimaan, jos hän rikkoo vedonlyöntisääntöjä uudestaan ennen kauden 2024-25 loppua. Hänen nykyinen pelikieltonsa päättyy 27. elokuuta, jonka jälkeen hän saa taas pelata Newcastlen ja Italian maajoukkueen kanssa. Tonali on saanut pelikieltonsa aikana harjoitella Newcastlen kanssa.

Italialaispelaajan agentti Beppe Riso sanoi viime lokakuussa, että Tonali ”kärsii peliriippuvuudesta”.

Newcastle United FC

@NUFC
#NUFC midfielder Sandro Tonali has been given a suspended two-month ban from competitive football by an independent Regulatory Commission after self- declaring breaches of FA Betting Rules.

He has also been fined £20,000 and warned by the FA as to his future conduct.

The…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!