Manchester United oli viime kesänä toden teolla Harry Kanen kintereillä.

Kane oli jättämässä Tottenhamin ja Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag pyysi seurajohtoa hankkimaan maalitykin Old Traffordille. Lopulta Kane siirtyi Bayern Müncheniin ja Manchester United päätyi hankkimaan Rasmus Højlundin Atalantasta.

Kane on viimeistellyt kuluvalla kaudella yli 40 maalia Bayernissa. Højlund, 21, on osunut 14 kertaa Manchester Unitedin paidassa.

Ten Hag kertoi Sky Sportsin haastattelussa, ettei ole aina saanut haluamiaan pelaajia Manchester Unitediin.

– Viime vuosina emme ole aina saaneet haluamiamme pelaajia. Sitten sinun on vain rakennettava projektia ja hyväksyttävä se, että saat ennemmin talenttia kuin jo tasonsa todistaneita pelaajia. Halusimme hankkia tasonsa todistaneen hyökkääjän, mutta emme onnistuneet saamaan häntä. Sitten hankimme Højlundin, koska hän on talentti.

– Puhuin Kanesta. Tiedät saavasi häneltä 30 maalia. Uskon Højlundin yltävän myös siihen, mutta hän tarvitsee aikaa. Ei ole reilua odottaa Højlundilta samaa kuin Kanelta. En koskaan vertaisi heitä, koska he ovat hyvin erilaisia.

Ten Hag on tyytyväinen Højlundin peliesityksiin.

– Olemme todella tyytyväisiä Højlundiin. Hän kuitenkin tarvitsee aikaa sopeutuakseen. Olemme onnellisia siitä, että hän on näyttänyt maalintekotaitonsa. Højlundilla on ollut hienoja ajanjaksoja, kun hän on tehnyt maaleja monissa peleissä, mutta sitä ennen ja jälkeen hän on kärsinyt fyysisistä ongelmista. Se on normaalia nuorelle pelaajille. Samalla se vaikuttaa negatiivisesti joukkueemme tuloksiin ja se on vain hyväksyttävä.

LUE MYÖS