Tottenham palkkasi Ange Postecogloun päävalmentajakseen viime kesänä.

Tottenham pelasi hienon alkukauden ja oli sarjan kärkikahinoissa loka-marraskuussa. Sittemmin on ollut haastavampaa. Tottenham on parhaillaan viidentenä ja on jäämässä ulos ensi kauden Mestarien liigasta. Tottenham on hävinnyt kolme peräkkäistä sarjaottelua ja kohtaa sunnuntaina Liverpoolin Valioliigassa.

Postecoglou on tuonut Tottenhamiin varsin merkittävän pelillisen muutoksen. Antonio Conten alaisuudessa Tottenham lähestyi otteluita puolustus edellä, mutta Postecogloun kanssa joukkue on pelannut usein uhkarohkeaa, aktiivista ja hyökkäykseen perustuvaa jalkapalloa.

Postecoglou haluaa muuttaa merkittävästi joukkueensa pelaajamateriaalia kesän siirtoikkunassa. Postecogloun pestaamisen jälkeen Tottenham on luopunut useista kokeneista pelaajista, jotka eivät olisi sopineet uuden luotsin pelitapaan.

Postecogloun mukaan kaikista tärkeintä on se, että hän saa konkreettisen muutoksen aikaan Tottenhamissa.

– Tarvitsemme muutoksen. Sen on tapahduttava. Haluamme mennä tiettyyn suuntaan, mutta odotammeko kaikkien ihmisten olevan mukana tällä matkalla? Niin ei tule tapahtumaan. Meillä on ollut kaksi siirtoikkunaa ja olemme kehittäneet joukkuettamme. Se on selvää, mutta matka on edelleen todella pitkä. Emme voi olla vielä maalissa, koska on mahdotonta sanoa, että teet valtavan muutoksen seurassa ja silti odotat kaikkien olevan mukana sillä matkalla. Kyse ei ole halusta yrittää. Kyse on siitä, että pelaamme ja harjoittelemme tietyllä tavalla. Meillä on tietynlainen ajatusmaailma. Se ei sovi kaikille.

– Olemme tehneet jo joitain vaikeita päätöksiä. Päästimme kokeneita pelaajia pois kauden alussa. Jos aiomme todella tehdä muutoksen, se meinaa konkreettista muutosta. Sinun on tehtävä päätöksiä. Jotkut niistä ei ole vaikeita, koska pelaajat voivat oma-aloitteisesti ymmärtää, ettei tämä ole heitä varten ja kenties heillä on parempi reitti muualla. Jotkut päätökset on tehtävä pelkästään muutoksen vuoksi. Ei välttämättä sen vuoksi, ettei pelaaja sopisi joukkueeseemme, mutta muutos on silti tarvittavaa.

Postecoglou kertoi Tottenhamin päästäneen hyviä pelaajia lähtemään myös muutoksen vuoksi. Pelaajan taso tai sopeutumiskyky ei ole aina ollut ratkaisevassa asemassa.

– Minun on muutettava tätä joukkuetta. Minun on vain tehtävä se, koska minun on rakennettava sellainen joukkue, jonka uskon kykenevän pelaamaan haluamaani jalkapalloa. Jotta se voi tapahtua, on joidenkin pelaajien lähdettävä. En voi vain pitää kaikkia pelaajia täällä ja samaan aikaan tuoda uusia pelaajia. Siksi päästät joskus sellaisia pelaajia lähtemään, jotka ovat mielestäsi hyviä. Samalla ajattelet, miten voit tehdä muutoksen, jos et päästä heitä vaihtamaan maisemaa.

– Tällä hetkellä voin sanoa vain sen, että minusta tuntuu siltä, että seura on ostanut visioni ja nyt kaikki on minusta kiinni. Kyse ei ole kärsivällisyydestä, vaan uskosta. Minun on jatkettava työntekoa ja vietävä tätä seuraa eteenpäin sillä ajatuksella, että seura edelleen luottaa minuun.

LUE MYÖS