Napoli on kiinnostunut Manchester Unitedin hyökkääjästä Mason Greenwoodista, kertoo Athletic.

Greenwoodin, 22, odotetaan lähtevän Unitedista pysyvästi tänä kesänä, kun hänen lainasopimuksensa Getafessa päättyy.

Manchesterilaisten kasvatti on pelannut Espanjassa 34 ottelua tehden niissä yhteensä kummenen maalia.

Getafe haluaisi lainata Greenwoodin vielä ensi kaudeksi, mutta hyökkääjä on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja hänen odotetaan siirtyvän isompiin ympyröihin.

Manchester United haluaisi ensisijaisesti myydä Greenwoodin, mutta lainadiilikin on mahdollinen hyvää korvausta vastaan.

Napoli voitti viime kaudella Serie A:n mestaruuden, mutta kirjoitushetkellä se on Italian pääsarjassa vasta yhdeksäntenä.

Greenwood ja Manchester United

Unitedin ja Greenwoodin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka ja sisältää vuoden jatko-option.

Greenwood pidätettiin tammikuussa 2022 epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Viime vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti viime elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä, että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Lehtitietojen mukaan United suunnitteli alun perin, että se ottaisi Greenwoodin tämän kauden ryhmäänsä. Seura perääntyi kuitenkin suunnitelmastaan, kun se vuodettiin julkisuuteen ja sai valtavasti kritiikkiä kannattajilta.

Greenwood ei ole pelannut Unitedissa pidätyksensä jälkeen.

LUE MYÖS!