Brighton tiedotti perjantaina, että päävalmentaja Roberto De Zerbi jättää seuran Valioliigan päätöskierroksen jälkeen.

Italialaisluotsilla olisi vielä kaksi vuotta jäljellä sopimusta, mutta seuran mukaan hänen lähdöstään päätettiin ”yhteisymmärryksessä”.

Athleticin tietojen mukaan olennainen syy päätökseen oli De Zerbin ja Brightonin omistaja-puheenjohtajan Tony Bloomin ”ylittämättömät erimielisyydet” siitä, miten seuran tulisi toimia siirtomarkkinoilla.

Bloom ei halunnut joustaa periaatteista, jotka ovat tuoneet seuran nykyiselle tasolleen, eikä De Zerbi ollut sen valmiimpi taipumaan omassa mielipiteessään.

Brighton on tottunut hankkimaan pelaajia kahdella tavalla. Ensimmäinen niistä on löytää maailmalta nuoria, korkeintaan 23-vuotiaita pelaajia, jotka ovat saatavilla verrattain halvalla. Sitten seura kehittää heitä ja myy heidät moninkertaisin summin eteenpäin. Toinen vaihtoehto on etsiä huippuseuroista kokeneempia pelaajia, joilla on vielä annettavaa parhaiden vuosiensa jälkeen.

De Zerbi taas olisi halunnut iskeä siirtomarkkinoilla noiden kahden ryhmän väliin. Italialaisluotsin mielestä Brightonin olisi pitänyt hankkia enemmän parhaassa peli-iässä olevia, ansioituneita pelaajia, jotta joukkue voisi ottaa seuraavan askeleen eteenpäin.

Lopulta osapuolet totesivat näkemyseronsa niin suuriksi, että he katsoivat parhaaksi päättää yhteistyönsä.

Paul Gilmour

@skysportspaulg
A spontaneous round of applause from the Brighton stewards for outgoing boss Roberto De Zerbi #bhafc

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!