Wayne Rooney on ehdolla Mestaruussarjassa pelaavan Plymouth Argylen päävalmentajaksi, kertovat Athletic ja BBC.

Rooneyn, 38, edellinen valmennuspesti oli Birminghamissa, josta hän sai tammikuussa kenkää vain 83 päivän jälkeen. Birmingham pelasi hänen alaisuudessaan 15 ottelua, joista se voitti kaksi ja hävisi yhdeksän.

Potkujensa jälkeen Rooney on työskennellyt eri kanavilla asiantuntijana jalkapallolähetyksissä. Hän sanoi kuitenkin helmikuussa, että tähtää takaisin valmentamaan.

Plymouth etsii korvaajaa Ian Fosterille, joka sai kenkää huhtikuussa seurahistorian lyhimmän valmennuspestin, alle kolmen kuukauden jälkeen. Seura vältti putoamisen Ykkösliigaan kauden viimeisenä päivänä.

Rooney on aiemmin valmentanut Derbya sekä yhdysvaltalaista D.C. Unitedia. Pelaajaurallaan hän nousi Manchester Unitedin ja Englannin kaikkien aikojen maalintekijäksi, mutta Harry Kane on sittemmin noussut maajoukkueessa hänen edelleen.

BBC Sport

@BBCSport
Wayne Rooney is set to have talks with Plymouth about their vacant manager’s job.

#BBCFootball

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!