Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag pääsi juhlimaan lauantaina, kun hänen joukkueensa kaatoi Manchester Cityn FA Cupin finaalissa 2-1.

Hollantilaisluotsi on valmentanut Unitedia nyt kaksi kautta ja voittanut kaksi pokaalia.

Viime kaudella hänen joukkueensa tuli Valioliigassa kolmanneksi, pelasi FA Cupin finaalissa Cityä vastaan ja voitti liigacupin. Tällä kaudella liigacupista tuli nopea lähtö ja United tuli Valioliigassa vasta kahdeksanneksi, mutta FA Cupin myötä kausi päättyi pokaaliin ja siten Eurooppa-liigan paikkaan.

– Kaikki kunnia joukkueelle. Me pelasimme todella hyvin identiteettimme mukaisesti, todella vahvasti. Nyt te näette, mihin pystymme, kun meillä on pelaajia käytettävissä. Osa ei ollut edes pelikunnossa, mutta esitys oli todella hyvä, sanoi ten Hag BBC:n haastattelussa loukkaantumisiin viitaten.

– Olen sanonut tätä teille (medialle) koko kauden – me voimme pelata hyvää jalkapalloa, kun pelaajat ovat kunnossa. Tämä oli todella hyvä esitys maailman parasta joukkuetta vastaan.

– Paikallisasetelman myötä tämä oli paljon tärkeämpi ottelu, mutta meille tässä ei ollut kyse siitä, vaan siitä, että halusimme todistaa jotain niin monien vastoinkäymisten jälkeen. Joukkue osoitti niin paljon sitkeyttä, ja olen ylpeä heistä.

Ten Hagilta kysyttiin, onko Unitedia kritisoitu epäreilusti.

– Mielestäni on. Joukkuetta ja minua. Se ei ole oikein.

– Meillä ei ole ollut kaikkia pelaajia. Olemme kaikki nähneet samat asiat. Emme ole aina pelanneet hyvää jalkapalloa, emme todellakaan, mutta meidän on jatkuvasti pitänyt tehdä kompromisseja, eikä silloin voi pelata haluamaansa jalkapalloa.

Ten Hag tulevaisuudestaan

Ten Hag on joutunut operoimaan loppukaudesta kiusallisessa tilanteessa, sillä hänen tulevaisuudellaan on spekuloitu jatkuvasti. Hollantilaisluotsin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta United on yhdistetty huhuissa jatkuvasti muihin managereihin, kun peli ei ole kulkenut eikä tuloksia ole tullut.

Perjantaina, päivä ennen FA Cupin loppuottelua, Guardian uutisoi, että ten Hag saa kenkää huolimatta finaalin lopputuloksesta. Ten Hagilta kysyttiin finaalin jälkeen, uskooko hän jatkavansa Unitedin puikoissa.

– En tiedä. Minä keskityn vain joukkueeni valmisteluun ja kehittämiseen. Minulle tämä on projekti. Voin sanoa, että tämä oli sekasotku, kun saavuin tänne. Nyt olemme parempia, mutta emme ole siellä, missä haluamme olla.

– Jalkapallossa on kyse pokaalien voittamisesta. Haluan pelata parasta mahdollista jalkapalloa, hyökkäävää ja dynaamista jalkapalloa, mutta pelejä ja pokaaleja on voitettava. Sen mentaliteetin me olemme tuoneet. Tämä oli meidän yksi mahdollisuutemme ja me käytimme sen. Olen todella ylpeä pelaajista ja taustajoukoista.

LUE MYÖS:

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
The @ManUtd players all wanted Erik ten Hag to have his moment with the trophy 🏆❤️

#EmiratesFACup

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!