Manchester United on FA Cupin mestari kaudella 2023-24. Punapaidat kaatoivat lauantain loppuottelussa paikallisvastustajansa Manchester Cityn 2-1.

United siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla. Alejandro Garnacho oli karkaamassa läpiajoon, mutta Joško Gvardiol juoksi hänet kiinni ja koitti puskea pallon maalivahti Stefan Ortegalle. City-kaksikon kommunikaatio petti kuitenkin pahasti ja Gvardiol puski pallon Ortegan yli. Garnacho kiitti lahjasta ja laittoi pallon tyhjään verkkoon.

Hetkeä myöhemmin myös Marcus Rashford heilutti Unitedille verkkoa, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

United ei kuitenkaan joutunut odottamaan toista maaliaan kauan. Rashfordin pitkä avaus toi runsaasti tilaa Garnacholle. Hän löysi keskustasta Bruno Fernandesin, jonka oivaltava syöttö tavoitti Kobbie Mainoon, ja nuorukainen tuplasi Unitedin johdon.

Tauolle mentäessä pallonhallinta oli ollut lähes 80-prosenttisesti Cityllä, mutta se oli luonut vain kolme maalintekoyritystä ja United viisi.

City laittoi pelin jännäksi 87. minuutilla, kun Jérémy Doku leikkasi laidaltaan keskustaan ja tykitti pallon etukulmasta verkkoon. Unitedin maalivahti André Onana oli syystäkin pettynyt, sillä veto meni helpon oloisesti sisään.

Toinen puoliaika ja etenkin sen loppu olivat pitkälti Cityn hallintaa, mutta he eivät saaneet kirittyä Unitedin johtoa kiinni.

FA Cupin voitto on Manchester Unitedille merkityksellinen myös siinä mielessä, että nyt se pääsee ensi kauden Eurooppa-liigaan. Valioliigassa United tuli vasta kahdeksanneksi, joten FA Cupin voitto oli sen ainoa sauma päästä europeleihin.

Manchester Unitedin finaalivoiton myötä Chelsea osallistuu Konferenssiliigaan ja Newcastle jää kokonaan europeleistä ulos.

LUE MYÖS!