Erik ten Hag naljailee Liverpoolin uudelle päävalmentajalle Arne Slotille. Manchester Unitedin päävalmentaja uskoo, että hänen hollantilaiskollegansa on ollut ylikehuttu.

Slot, 45, astuu Liverpoolin peräsimeen kesäkuun ensimmäisenä päivänä korvaten tehtävässä Jürgen Kloppin. Hollantilainen johdatti Feyenoordin viime kaudella Eredivisien mestariksi ja tänä keväänä cup-voittoon.

Feyenoord kuitenkin hävisi mestaruuden tällä kaudella PSV Eindhovenille seitsemällä pisteellä. Tähän faktaan myös ten Hag otti kiinni.

– Feyenoordia on ylihehkutettu. Feyenoord oli tällä kaudella vakaa, mutta he eivät olleet huipulla. PSV oli jokaisella osa-alueella kaksinkertaisesti parempi. Pallonhallinnassa, paineen luomisessa ja intensiteetissä, ten Hag arvosteli Mirrorin mukaan Voetball Internationalin haastattelussa.

Ten Hag saapui kaksi vuotta sitten Manchesteriin Slotin kaltaisessa tilanteessa. Hollantilainen oli voittanut ennen Valioliigaan tuloa kolmesti Eredivisien.

Tällä hetkellä ten Hag odottaa Man Unitedin seurajohdon päätöstä, saako hän jatkaa joukkueen peräsimessä. United-luotsi voitti lauantaina toisen pokaalinsa seurassa Manchester Cityn kaaduttua 2-1-lukemin FA Cupin finaalissa.

Man Unitedin sarjasijoitus Valioliigassa oli kuitenkin vasta kahdeksas, mikä oli seuran heikoin vuoden 1990 jälkeen. Ten Hagin mielestä Slot saa Liverpoolissa paremmat lähtökohdat, mitä hänelle jaettiin ensimmäisellä kaudellaan Manchesterissa.

Liverpool sijoittui viimeisellä kaudellaan Kloppin alaisuudessa Valioliigassa kolmanneksi ja pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa.

– Jürgen ja Pep Ljinders ovat jättäneet vahvan perinnön. Hän (Slot) pääsee parempaan asemaan, mitä minulla oli siirtyessäni Man Unitediin Hollannista. Sekä joukkueen rakenteessa että pelaajavaihtoehdoissa, ten Hag arvioi.

– Liverpoolin siirtymäkausi oli vuosi sitten. Sitten sieltä lähti Fabinhon ja Jordan Hendersonin kaltaisia pelaajia. Heillä oli myös meidän tavoin viime kaudella paljon loukkaantumisia.

LUE MYÖS!