Bernardo Silva on lukeutunut Manchester Cityn parhaimpiin pelaajiin jo vuosien ajan.

Silva, 29, on tunnettu etenkin peliälystään, syöttötaidostaan ja pelinrakentelutaidoistaan. Henkilökohtaiset palkinnot ovat kuitenkin kiertäneet Silvaa, vaikka muun muassa Pep Guardiola on aikoinaan kertonut pitävänsä häntä joukkueensa parhaimpana pelaajana.

Sky Sports haastatteli Silvaa, joka kertoi mielipiteensä siitä, miten henkilökohtaisten palkintojen saajat valitaan. Silvan mielestä maaleille annetaan liikaa painoarvoa.

– Kun katson henkilökohtaisten palkintojen voittajia ja huomaan, että ainoastaan maaleja tekevät pelaajat voittavat niitä, minusta tuntuu, ettei se edusta hyvällä tavalla lajiamme. Tänä päivänä henkilökohtaiset palkinnot menevät aina hyökkääjille, koska he ovat viimeistelemässä tilanteita.

Silva muistuttaa, että muiden pelipaikkojen pelaajat ovat yhtä tärkeitä kuin maaleja tekevät hyökkääjät.

– Jos ymmärrät jalkapallosta, olet sitten pelaaja tai valmentaja, niin tiedät, miten tärkeää on saada joukkueeseen hyvä maalivahti, hyvä puolustaja, hyvä keskikenttäpelaaja ja hyvä hyökkääjä. Ei ainoastaan hyvää hyökkääjää. Hyökkääjät eivät voita yksinään pokaaleja joukkueelleen. Kaikki lähtee hyvästä puolustuksesta. Jos puolustat laadukkaasti, hyökkäät paremmin.

LUE MYÖS