EM-lopputurnaus potkaistaan käyntiin viikonloppuna.

Englanti on yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista. Englanti kohtaa lohkossaan Serbian, Tanskan ja Slovenian. Englanti pelaa ensimmäisen kisaottelunsa sunnuntaina kohdatessaan Serbian.

Saksalaislehti Bild haastatteli Gareth Southgatea.

Englannin A-maajoukkueen päävalmentajan tulevaisuudesta on puhuttu jo pitkään. Southgaten sopimus päättyy vuodenvaihteessa, mutta luotsi paljasti todennäköisesti jättävänsä pestin jo kesällä, jos Englanti ei voita Euroopan mestaruutta.

– Jos emme voita tätä turnausta, en todennäköisesti jatka maajoukkueen peräsimessä. Siksi tätä voi pitää viimeisenä mahdollisuutena. Mielestäni noin puolet maajoukkuevalmentajista poistuvat pesteistään arvoturnauksen jälkeen. Maajoukkuejalkapallo toimii niin.

Southgate tiedostaa, että nyt on aika onnistua.

– Olen ollut tässä pestissä melkein kahdeksan vuoden ajan ja olemme olleet lähellä menestystä. Jossain vaiheessa ihmiset menettävät uskonsa siihen, mitä sanot. Jos haluamme olla huippujoukkue ja jos haluan itse olla parhaimman luokan valmentaja, on meidän oltava parhaalla tasollamme suurimmilla hetkillä.

LUE MYÖS