Ivan Toneyn odotetaan poistuvan Brentfordista kesän siirtoikkunassa.

Englantilaismedian mukaan Brentford on valmistautunut myymään Toneyn. Brentfordin kerrotaan pudottaneen Toneylle asettamaa hintalappuaan noin 70 miljoonaan euroon.

Brentford tiedotti jo helmikuussa päässeensä Club Brüggen kanssa sopuun Igor Thiagon siirrosta. Thiago siirtyy kesällä Brentfordiin. 22-vuotias brasilialaiskärki iski viime kaudella kaikki kilpailut mukaan luettuna jopa 29 maalia Club Brüggen paidassa. Hyökkääjä toimii ensi kaudella Toneyn korvaajana.

Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank otti kantaa Toneyn tilanteeseen BBC:n haastattelussa.

– Tietenkin teemme suunnitelmia ja myös muita asioita voi tapahtua. Kenties myymme Toneyn, mutta ainakin olemme valmistautuneet siihen. Se ei ole salaisuus ja Toneyn ympärillä pyörii paljon huhuja. Haluaisin pitää Toneyn joukkueessamme, koska hän on huippupelaaja. Jos hän lähtee, niin tällä kertaa olemme valmistautuneet siihen. Hankimme jo Thiagon, Frank muistutti.

Toney on mukana Englannin EM-kisajoukkueessa. Frankin mukaan Toney tuo Englannille tärkeän ja muista pelaajaprofiileista poikkeavan vaihtoehdon.

– Olen todella onnellinen Toneyn puolesta. Tämä oli hänelle vaikea vuosi, mutta hän on siirtynyt nopeasti eteenpäin. Tällaisessa turnauksessa on tärkeää, että sinulla on käytössä erilaisia vaihtoehtoja ja Toney on sellainen. Englanti tarvitsee häntä, jos he meinaavat mennä päätyyn asti. Mielestäni Toney on maailman paras rangaistuspotkuissa.

LUE MYÖS