Arsenal on taistellut kahden edelliskauden ajan Valioliigan mestaruudesta. 

Kummallakin kerralla Manchester City on kuitenkin juhlinut lopussa mestaruutta, vaikka Arsenal pääsi hyvin lähelle pokaalijuhlia. Päättyneellä kaudella mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella.

AS haastatteli Brasilian A-maajoukkueen mukana olevaa Gabriel Martinellia ja tiedusteli laitahyökkääjältä, mikä Arsenalilta jäi lopulta puuttumaan.

– Olemme taistelleet kahden vuoden ajan mestaruudesta. On selvää, että olemme kehittyneet. Meillä on nuori joukkue, jolla on voittajan mentaliteetti. Kaikki haluavat voittaa mestaruuden. Meidän on jatkettava samaan malliin. Valioliigan voittaminen ei ole helppoa varsinkaan, kun taistelet siitä Manchester Cityn ja Liverpoolin kanssa. Englannissa voittaminen on todella vaikeaa, mutta nyt kaikki tietävät laatumme. He tietävät, mihin pystymme joukkueena. Ensi kaudella olemme varmasti vahvempia.

– On vaikea sanoa, mikä meiltä puuttui mestaruustaistossa. Valioliiga on maailman vaikein sarja. Huippujoukkueita vastaan pelaaminen ei ole helppoa. Omat virheet on saatava minimiin. Vähiten virheitä tekevä joukkue voittaa mestaruuden. Ensi kaudella itseluottamuksemme on korkeampi, jotta voimme voittaa mestaruuden.

Martinelli myönsi, ettei toinen peräkkäinen hävitty mestaruustaistelu tuntunut järin hyvältä.

– Joukkue on surullinen. Joukkueemme on todella yhtenäinen ja olemme kuin yhtä perhettä Lontoossa. Halusimme voittaa mestaruuden, mutta meidän on edelleen odotettava sitä. Tunsimme olomme kuin tuhotuksi sen jälkeen, kun hävisimme mestaruustaistelun, mutta meidän on opittava siitä.

LUE MYÖS