Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo, että joidenkin kannattajien käytös luo ”oudon ilmapiirin” maajoukkueen ympärille EM-kisoissa.

Southgaten joukkue selvisi lohkovoittajana jatkoon, mutta Englanti on saanut läpi turnauksen kritiikkiä pelaamisestaan.

Avausottelussaan Englanti voitti Serbian 1-0, mutta kahdessa viime pelissä se on päätynyt tasalukemiin Tanskan (1-1) ja Slovenian (0-0) kanssa.

Tiistain Slovenia-ottelun jälkeen Englannin kannattajat buuasivat omilleen ja katsomosta lensi muutama tyhjä tuoppi kohti Southgatea.

– Ymmärrän minua koskevan keskustelun. Se on parempi joukkueen kannalta kuin se, että se on heitä kohtaan. Mutta se luo oudon ympäristön toimia. En ole nähnyt minkään muun joukkueen pääsevän jatkoon ja kokeneen vastaavaa, kommmentoi Southgate Sky Sportsin mukaan.

– Ymmärrän joitakin reaktioita, mutta se on outo ympäristö, jossa pelaamme.

Southgaten mukaan Englannin pelaamisessa näkyi kehityksen merkkejä.

– Mielestäni olimme paljon parempia pallon kanssa, olemme luoneet joitakin hyviä avauksia. Tällä hetkellä se on kovaa työtä meille, koska emme ole aivan saaneet mahdollisuutta maalin edessä.

– Niin monet asiat alkavat loksahtaa kohdalleen. Meillä oli paljon ongelmia turnaukseen tultaessa, ja tänään näytimme vaarallisemmilta, vaihtopelaajamme vaikuttivat peliin hyvin. Meidän on nyt vain käytettävä paikkamme.

LUE MYÖS