Puhelimeen tuijottaminen kesken ajon johti Anthony Gordonin kohdalla johti vaaralliseen onnettomuuteen Englannin valmistautuessa miesten EM-kisojen neljännesvälieräänsä Slovakiaa vastaan. Newcastlen laituri putosi leuka edellä maihin menetettyään sähköpyöränsä hallinnan.

Englannin maajoukkueen kanssa pyöräillyt Gordon, 23, yritti ottaa perheelleen videota alamäessä, eikä huomannut tapahtunutta ennen kuin hän kaatui soralle. Gordon selvisi lopulta naarmuilla, mutta myöntää että onnettomuudessa olisi voinut käydä pahemminkin.

Sloveniaa vastaan tiistaina ensimmäiset peliminuuttinsa EM-tasolla saaneen Gordonin odotetaan olevan pelikunnossa, kun Englanti kohtaa Slovakian sunnuntaina.

– Olisin voinut loukkaantua pahasti siinä vauhdissa, jota menin mäkeä alas. Olisin voinut päätyä minne vain. Se tapahtui golfkentällä ja onnistuin kaatumaan siitä huolimatta soralle. Ympärilläni oli nurmea, mutta kaaduin soralle, Gordon kertoi Daily Mailin mukaan medialle perjantaina.

– Olin jossain määrin onnekas, mutta jollain tavoin myös epäonnekas. Se tapahtui meidän palauttavalla pyöräajelulla. Ajoin alamäkeä ja yritin ottaa nopeaa videota perheelleni näyttääkseni, mitä olin tekemässä. Ennen kuin ehdin edes huomata, olin pää edellä maissa.

– Sähköiset ovat normaaleja pyöriä nopeampia ja Englannissa etujarru on oikealla puolella. Yritin täällä painaa vasenta jarrua vain hidastaakseni, mutta se ei hidastunut vaan pysähtyi kokonaan. Minä en ollut valmis siihen ja lensin kolme metriä ilmaan leuka edellä!

Olin puhelimellani, joten en huomannut kaatumista, kunnes putosin maihin. Olin liian keskittynyt puhelimeeni. Tarinan opetus on, että me vietämme tänä päivänä liikaa aikaa puhelimiemme kanssa. Nauttikaa vain hetkestä ilman puhelimia!

Gordon kertoi Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten olleen huvittunut pelaajansa tapaturmasta.

– Hän nauroi sille ensin, kuten kaikki muutkin. Se oli vitsikäs juttu. Siinä ei käynyt mitään vakavampaa, muutama naarmu. En anna sen häiritä minua. Meillä oli mukava päivä, jonka pilasin itse.

LUE MYÖS!