Englannin tähtipelaajan Declan Ricen ja Slovakian päävalmentajan Francesco Calzonan välillä kuumeni sunnuntain miesten EM-kisojen neljännesvälieräottelun päätteeksi. Englanti voitti kamppailun jatkoajalla 2-1-lukemin ja eteni puolivälieriin. Yksityiskohtia Ricen Calzonalle huutamista solvauksista on nyt paljastunut.

Päätösvihellyksen jälkeen tapahtunut kahnaus käynnistyi televisiokameroiden kuvatessa Calzonan tönäisemässä Ricea. Ezri Konsa ja Ivan Toney joutuivat pitämään reaktiosta raivostunutta keskikenttäpelaajaa erillään italialaisesta.

Daily Mail uutisoi huuliltalukijan Jeremy Freemanin selvittäneen Ricen Calzonalle huutamat sanat.

– Turpa kiinni kalju k’sipää, Ricen kerrotaan solvanneen Calzonaa.

Englanti nousi maalin takaa voittoon. Jude Bellingham tasoitti ensin varsinaisen peliajan lisäajalla ja Harry Kane puski voittomaalin jatkoajalla.

Calzona kertoo saaneensa Ricelta anteeksipyynnön tapahtuneen jälkeen. Slovakian päävalmentaja oli ärsyyntynyt Englannin ajanpeluusta johtoasemassa.

– Ricen oli tarkoitus käydä tuomareiden luona ja lähteä. Minun täytyi puhua tuomareille, mutta hän ei lähtenyt siitä, vaan jatkoi. Hän pyysi sitten anteeksi ja kaikki on ok. En pitänyt siitä, miten Englanti kulutti aikaa, eikä heitä rangaistu siitä, Calzona kommentoi lehdistölle pelin jälkeen.

Englanti kohtaa seuraavaksi puolivälierävaiheessa Sveitsin tulevana lauantaina.

LUE MYÖS!