Englanti eteni sunnuntaina EM-puolivälieriin.

Englanti voitti neljännesvälierissä Slovakian lopulta jatko-ottelun jälkeen 2-1. Slovakia johti ottelua vielä lisäajan lopussa, mutta Englanti nousi tasoihin 95. minuutilla ja vei kamppailun jatko-otteluun.

Englanti on saanut huomattavasti kritiikkiä EM-kisojen peliesityksistään. Se on voittanut neljästä ottelusta vain yhden varsinaisella peliajalla.

Pelaajaurallaan muun muassa Tottenhamia, Fulhamia ja Wolverhamptonia edustanut Jamie O’Hara on kyllästynyt Gareth Southgateen.

Jude Bellingham todennäköisesti pelasti Southgaten valmennusuran. Ennen Bellinghamin maalia näytti siltä kuin Southgaten ura huipputason valmentajana olisi päättymässä. On syytä uskoa, ettei Southgate olisi saanut työpaikkaa Valioliigasta, jos Englanti olisi hävinnyt Slovakialle. Southgate on näyttänyt jälleen olevansa kaukana huipputasosta. Avauskokoonpano oli täysin väärä, eivätkä vaihdotkaan onnistuneet.

O’Haran mielestä Southgate ei ole kehittynyt ollenkaan vuosien saatossa.

– Southgate ei opi edellisistä turnauksista. Valmentajana sinun pitäisi kehittyä ja oppia virheistäsi, mutta en näe Southgatessa mitään uutta verrattaessa edellisiin turnauksiin. Southgate on mennyt vain huonompaan suuntaan. Haluaisin huutaa television välityksellä Southgatelle joka kerta, kun Englanti pelaa. Slovakia-ottelun peliesitys oli järkyttävä, O’Hara totesi Teamtalkille.

Englanti kohtaa puolivälierässä Sveitsin. Ottelu pelataan lauantaina.

LUE MYÖS