Englannin hyökkääjä Ivan Toney myöntää, että häntä on ärsyttänyt vähäinen peliaikansa miesten EM-kisoissa.

Toney, 28, on seurajoukkueessaan Brentfordissa takuuvarma nimi aloituskentällisessä, mutta Englannin paidassa Harry Kane on selkeä ykkösvaihtoehto piikkipaikalle.

Viime sunnuntaina Toney sai ensimmäiset minuuttinsa EM-kisoissa, kun hänet vaihdettiin kentälle 94. minuutilla Slovakiaa vastaan. Hetkeä myöhemmin Jude Bellingham toi saksipotkumaalillaan Englannin tasoihin ja jatkoajalla Toney syötti Kanen voittomaalin.

Ottelun jälkeen Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi, että Toney oli ”pöyristynyt”, kun hän pääsi kentälle niin myöhään.

Toneylta kysyttiin vähäisestä vastuusta maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, ja hän myönsi, että penkillä istuminen on turhauttavaa.

– Se on aina vaikeaa. Se on vaikeaa meille kaikille, koska pelaamme viikosta toiseen seuroissamme. Olen ollut tässä tilanteessa ennenkin ja minun on käytettävä tilaisuuteni hyväksi, kun se tulee eteen, sanoi Toney BBC:n mukaan.

Toney kertoi, että hän käsitteli Brentfordin urheilupsykologin avulla tunteidensa hallintaa valmistautuakseen EM-kisoihin.

– Kyllä, minua ärsytti [päästä myöhään kentälle], mutta vielä oli 30 minuuttia jalkapalloa pelattavana, ja siitä mielentilasta on päästävä eroon ja keskityttävä peliin.

– On oltava valmis. Turnauksen voittamiseen tarvitaan enemmän kuin 11 pelaajaa.

Englanti kohtaa lauantaina EM-kisojen puolivälierässä Sveitsin.

LUE MYÖS