Englanti pelaa viikonloppuna EM-lopputurnauksen puolivälierissä. 

Lauantaisessa ottelussa vastaan asettuu Sveitsi. Ottelun voittaja kohtaa välierissä joko Hollannin tai Turkin.

Englanti on pelannut turnauksessa toistaiseksi neljä ottelua. Joukkue on saanut huomattavasti kritiikkiä peliesityksistään käytännössä jokaisessa ottelussa.

Gary Neville kertoi The Overlapille mielipiteensä viikonlopun Sveitsi-ottelusta.

– En ymmärrä tätä Englannin joukkuetta. Järkeni sanoo, että he putoavat EM-kisoista lauantaina. Se tapahtuu, jos Englanti pelaa samalla tavalla kuin ensimmäisessä neljässä ottelussa. Sydämeni sanoo, että jotain voisi sittenkin olla tekeillä. Loppuhetkien loistava maali voi muuttaa joukkueen dynamiikkaa, vaikkei siinä olekaan järkeä.

Neville muistuttaa, ettei Englannilla ole mitään saumaa päästä välieriin, jos joukkue pelaa yhtä heikosti kuin aiemmin.

– Jos olet pelannut neljä huonoa peliä, pelaat todennäköisesti viidennenkin huonon pelin. Jos et ole juurikaan luonut maalipaikkoja, tuskin luot niitä seuraavassakaan ottelussa. Jos Englanti pelaa samalla tavalla kuin Slovakiaa vastaan, saa Englanti selkäsaunan.

– Sveitsi on selvästi parempi kuin muut joukkueet, joita vastaan Englanti on pelannut. Sveitsillä on Serie A:n, Valioliigan ja Bundesliigan mestareita joukkueessaan. Lisäksi heillä on jotain, mikä Englannilta puuttuu. Heillä on selvä pelitapa, johon kaikki pelaajat uskovat.

LUE MYÖS