Englanti eteni lauantaina EM-lopputurnauksen välieriin.

Englanti voitti Sveitsin lopulta rangaistuspotkuilla. Varsinainen peliaika ja jatko-ottelu päättyivät 1-1-tasapeliin. Englannin maalivahti Jordan Pickford torjui Sveitsin Manuel Akanjin rangaistuspotkun ja se riitti lopulta välieräpaikkaan. Englanti kohtaa välierissä Hollannin.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate oli hyvin tyytyväinen pelaajiensa esitykseen.

– Historiamme kertoo meille, ettemme tee asioita helpolla tavalla. Pelaajat olivat loistavia. Mielestäni tämä oli turnauksen paras ottelumme ja onnistuimme aiheuttamaan suuria ongelmia Sveitsille pallon kanssa. Sveitsi on hyvin vaikea vastustaja. He prässäävät korkealta ja heitä on vaikea puolustaa.

Englanti on saanut läpi kisojen huomattavaa kritiikkiä heikoista peliesityksistään. Southgaten mukaan siitä on puhuttu joukkueen kesken.

– Olemme puhuneet siitä pelaajien kanssa. Tällaisissa turnauksissa kyse ei ole vain siitä, että pelaat hyvää jalkapalloa. Mielestäni pelasimme hyvin, mutta meidän on osoitettava kaikki muutkin vahvuutemme ja nyt onnistuimme siinä.

– Joukkue pelasi todella hyvin. Tulos on loistava ja olemme edelleen mukana taistelussa. Asenne voi viedä sinut todella pitkälle. Valitsimme oikean taktiikan. Olemme jo kolmannessa semifinaalissamme ja se kertoo paljon joukkueestamme.

LUE MYÖS