Isot ottelut saavat Arsenal-puolustajan voimaan pahoin – ”Ennen peliä vatsani kääntyy ympäri”

© Kuva: Getty Images

Monet kannattajat tietävä, kuinka paljon jännitystä yksi jalkapallo-ottelu voi saada aikaan. Usein kuitenkin unohtuu, että vähintäänkin samat tuntemukset on myös kentällä olevilla pelaajilla.

Arsenalin Per Mertesacker kertoi, että isojen otteluiden alla tuo suuri jännitys ja sen seurauksena tuleva adrenaliiniryöppy laukaisee hänessä usein rajuja reaktioita.

– Tiettyinä päivinä huomaan, että kaikki on tuskaa sekä henkisesti että fyysisesti. Se on kaukana hauskasta, mutta siitä huolimatta on suoriuduttava pelistä ongelmitta, vaikka et olisikaan pelikunnossa, Mertesacker kertoi Spiegelille.

– Hetkiä ennen ottelun alkua tuntuu kuin vatsani kääntyisi ympäri ja minulla alkaa oksettamaan. Tämän jälkeen joudun usein yskimään niin kovaa, että silmistäni alkaa vuotamaan vettä.

Mertesacker kertoi, että hänen uransa pahin paikka oli Saksan MM-kisoissa vuonna 2016, kun joukkue putosi Italialle. Valtavasta pettymyksestä huolimatta hän oli myös helpottunut, sillä hän tiesi rajujen jännitysreaktioiden olevan ohi.

– Olin tietenkin todella pettynyt, kun Italia löi meidän, mutta olin myös helpottunut. Muistan edelleen, kun ajattelin, että se on vihdoinkin ohi.