Per Mertesacker päätti pelaajauransa – kiitti liikuttuneena Arsenalia luottamuksesta

© Kuva: Getty Images

Arsène Wengerin lisäksi myös toinen iso hahmo teki poistumisensa Arsenalin edustusjoukkuueen riveistä. Puolustaja Per Mertesacker nähtiin nimittäin viimeistä kertaa Emiratesin nurmella peliasussa.

Kesällä 2011 Werder Bremenistä Lontoon pohjoisosiin siirtynyt maailmanmestari myös pelasi sunnuntain ottelussa; hänet otettiin valtavien suosionosoitusten saattelemana kentälle reilu vartti ennen päätösvihellystä.

– Hyvä että johdimme peliä tuossa vaiheessa jo 5-0; pääsin oikeasti tuntemaan sen lämpimän vastaanoton jonka sain kentälle viimeistä kertaa tullessani.

Saksalainen ei suinkaan poistu seurasta, vaan siirtyy ensi kaudeksi sen akatemiajoukkueen managerin tehtäviin. Eilen oli vielä vanhan ammatin aika.

– Olin hyvin pitkälti keskittynyt itse peliin, mutta jälkikäteen kaikki oli kovin tunteellista. Olen todella kiitollinen saamastani mahdollisuudesta tässä seurassa. Pomo (Wenger) toi minut tänne, seura luotti minuun. Tämä kaikki saa todella nöyräksi ja kiitolliseksi.

Viimeisiä hetkiä kentällä Mertesackerin on vaikea purkaa sanoiksi.

– Se oli kaunista. On vaikea kuvailla miltä se tuntui, mutta hienolta joka tapauksessa. Se, miten joukkue esiintyi, ja se että manageri päätti päästää minut vielä kerran kentälle. Koko aikani täällä on osoittanut, miten tyylikkäästä seurasta on kyse. Arsenal ja sen kannattajat ovat tukeneet minua ensimmäisestä päivästä saakka, ja tarjosivat pelaajauralleni nyt mahtavan lopun.

Lähde: Arsenal