Liverpoolin laitapuolustaja Andrew Robertson Euroopan paras vasen laitapakki, uskoo Newcastlen Danny Rose.

Skotlannin maajoukkuekapteeni Robertson, 26, on noussut pelipaikkansa eliittiin siirryttyään kahdeksan miljoonan punnan (noin 9 miljoonaa euroa) korvauksella Hullista Liverpooliin vuonna 2017. Hän on tähän mennessä pelannut Liverpoolissa 119 ottelua ja voittanut seuran kanssa Mestarien liigan ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Tottenhamista Newcastleen lainattu Rose, 29, on pelannut Robertsonia vastaan Valioliigassa ja viime kaudella Mestarien liigan finaalissa. Englannin maajoukkuepuolustaja on vakuuttunut Robertsonin pelaamisesta varsinkin viime vuosina.

– Olen seurannut hänen pelaamistaan ja hän antaa itsestään joka pelissä kaiken, kommentoi Rose The Lockdown Tactics -podcastissa.

Rose on esiintynyt Englannin A-maajoukkueessa 29 kertaa. Kuva: Getty Images

– Hän on äärettömän tasainen suorittaja. Hän on kerrassaan loistava. Pelasimme Hullia vastaan neljä tai viisi vuotta sitten White Hart Lanella ja Robertson pelasi silloin Hullissa. En huomannut Robertsonia silloin, jos totta puhutaan, mutta hän on ollut Liverpoolin paras vasen laitapakki siirryttyään sinne.

– Hän on ollut paras vasen laitapakki Englannissa ja ehkä Euroopassa viimeisen kahden vuoden ajan.

– Hän on minulle se pelaaja, jota yritän ottaa kiinni. Hän on paras.