Crystal Palacen hyökkääjä kiivastui jalkapalloilijoihin kohdistuvasta kritiikistä: ”Se oli aika yllätys”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Crystal Palacen laitahyökkääjän Andros Townsendin mielestä jalkapalloilijoista yritetään tehdä ”pahiksia” kansan silmissä.

Brittipoliitikot ovat viime päivinä kritisoineet jalkapalloseuroja ja -pelaajia siitä, että seurat lomauttavat muita työntekijöitään, mutta miljoonia tienaaville pelaajille maksetaan yhä normaalia palkkaa koronavirustilanteen keskellä.

Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden yhdistys PFA on hyväksynyt, että pelaajien on osallistuttava ”taloudellisen taakan jakamiseen”, mutta Sky Sportsin käsiinsä saamassa kirjeessä PFA varoitti pelaajia suostumasta mihinkään ennen kuin he ovat saaneet selvityksen seurojensa taloudellisesta tilanteesta.

Townsend, 28, puolusti itseään ja muita jalkapalloilijoita Talksportin haastattelussa.

– Jalkapallo yrittää tehdä paljon hyvää. Se oli aika yllätys, kun heräsin eilen ja näin, että jalkapalloilijoista maalataan pahiksia.

– En ole ikinä ollut ylpeämpi siitä, että olen jalkapalloilija, kun on katsonut, mitä pelaajat ja seurat ovat tehneet tämän kriisin käynnistyttyä. Me olemme Palacessa auttaneet kodittomia ja tehneet lahjoituksia paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

– Yksittäiset pelaajat ovat miettineet tapoja auttaa. Minä olen osallisena kampanjassa, Football Unitedissa, jossa kerätään rahaa hätärahastoon. [Manchester Unitedin] Marcus Rashford on auttanut ruokkimaan yli 400 000 koululaista Manchesterissa.

Townsendia ärsytti erityisesti Britannian terveysministeri Matt Hancock, joka kehotti torstaina jalkapalloilijoita leikkaamaan palkkojaan ja tekemään oman osansa.

– Terveysministeri ohjaa syyt jalkapalloilijoiden niskaan, minusta se ei ole oikein. Hänen vastuullaan ovat terveydenhuollon työntekijät.

– Hän on valinnut helpon kohteen eli jalkapalloilijat, enkä minä pidä siitä.

– Meidänkin on otettava vastuuta, mutta me olemme antaneet takaisin yhteisölle, ja ihan oikeutetusti niin. Me olemme erittäin etuoikeutetussa asemassa. Yhteisö maksaa palkkamme.

– Meidän on annettava tällaisessa tilanteessa takaisin.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS