Chelsean toppari otti tietoisen riskin ja jäi seuraan – ei ole pelannut minuuttiakaan: ”Kieltäydyin parista tarjouksesta”

© Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkuetoppari Antonio Rüdiger haluaa voittaa avauspaikkansa Chelseassa takaisin kieltäydyttyään kesällä mahdollisuuksista siirtyä muualle.

Rüdiger, 27, on pelannut 115 ottelua Chelseassa siirryttyään lontoolaisseuraan kolme vuotta sitten AS Romasta, mutta tällä kaudella häntä ei ole nähty kentällä vielä kertaakaan. Chelsealla riitti jo entuudestaan laadukkaita vaihtoehtoja toppareiksi, ja tänä kesänä kyseistä osastoa vahvistettiin vielä Thiago Silvalla.

Kesän siirtoikkuna tarjosi mahdollisuuksia myös Rüdigerille, mutta hän ei halunnut panikoida hiljattain muuttuneen tilanteensa takia.

– Seura ei sanonut minulle, että minun olisi ehdottomasti etsittävä itselleni uusi seura tai etten missään nimessä olisi heidän suunnitelmissaan, kommentoi Rüdiger The Athleticin haastattelussa.

– Myös minä kieltäydyin parista tarjouksesta itse. En ollut valmis pakkaamaan kamojani vain sen takia, että jäin pari kertaa kokoonpanon ulkopuolelle. Nautin Lontoossa asumisesta ja tykkään Chelseassa pelaamisesta.

– Luonnollisesti katselin paria vaihtoehtoa siirtoikkunan kahdella viimeisellä viikolla. Minulla oli mahdollisuus lähteä lainalle saadakseni enemmän peliaikaa. Monista syistä ja ajan puutteesta johtuen mitään konkreettista ei tapahtunut.

Rüdiger on varma, ettei päävalmentaja Frank Lampard ole unohtanut häntä.

– Tilanne on mikä on. Minä hyväksyn sen toistaiseksi ja yritän osoittaa arvoni jokaisissa harjoituksissa.

– Olemme mukana monessa kilpailussa, pelaamme kaksi kertaa viikossa kauden loppuun asti. Välillä asiat voivat muuttua jalkapallossa todella nopeasti. Siksi aion jatkossakin antaa kaikkeni joka päivä ja siten vakuuttaa managerin.