Asiantuntija linjaa – derby-tappio paketoisi Arsenalin UCL-unelmat: ”Sitten kannattaa keskittyä Eurooppa-liigaan ja FA Cupiin”

© Kuva: Getty Images

Tiistai-illan trillerinä Valioliiga tarjoaa Lontoon paikallisen Chelsean ja Arsenalin välillä. Arsenal joutui tyytymään viikonloppuna tasapeliin Sheffield Unitedin isäntänä, kun Chelsea taasen nöyrtyi lähes täydellisen hallinnan jälkeen Newcastlelle St. James´s Parkilla.

Viasatin jalkapalloselostajan Ville Kuusisen mukaan on mielenkiintoista seurata, millaisilla taktiikoilla managerit Frank Lampard ja Mikel Arteta peliin lähtevät.

– Chelsea nappasi joulukuun lopulla 2-1-voiton kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Emiratesilla. Silloin Frank Lampard pääsi vähän yllättämään Arsenalin kolmen alakerrallaan. Siitäkin huolimatta Arteta pystyi ihan hyvin Chelsean haastamaan, Kuusinen kertaa Valioliiga.comille.

Arsenalia koettelee tiistai-iltana ennen kaikkea ykköshyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangin toista peliä jatkuva pelikielto.

Alexandre Lacazettesta ei ole oikein tällä kaudella ollut Auban korvaajaksi, tässä Arsenal joutuu antamaan selvästi tasoitusta illan peliin.

Kuusisen mukaan tiukka ottelutahti näkyy Chelsean miehistössä, ja varsinkin hyökkäyskalustossa.

– Chelsealla oli tuttuja ongelmia viikonloppuna Newcastlea vastaan. Omiin silmiini näyttää, että Chelsean hyökkääjät ovat väsyneitä. Samoin Christian Pulisicin poissaolo näkyy, hän on tulossa takaisin vasta helmikuussa, Kuusinen kertoo.

Onko kyse väsymyksestä vai mistä, mutta Kuusisen mukaan Chelsea ei ole tarpeeksi aktiivinen vastustajan kuudentoista metrin alueen edessä.

– Newcastlea vastaan Callum Hudson-Odoi eikä Willian mielestäni haastaneet läheskään tarpeeksi Newcastlen syvää puolustusblokkia. Jännä nähdä, lähteekö Arteta myös sillä, että isketään nopeasti vastaan. Martinelli ja Nicolas Pépé tarjoaisivat tähän hyvät mahdollisuudet.

Ottelun lopputuloksella on selostajan mukaan iso merkitys loppukauden peleihin

– Tästä Arsenalille voitto, niin ohuet UCL-saumat säilyvät, tappiolla kannattaa keskittyä vain Eurooppa-liigaan ja FA Cupiin. Jos Chelsea häviää tämän, niin vastaavasti kisa UCL-paikoista tiivistyy entisestään. Tasapelillä asemat pidettäisiin ennallaan, Ville Kuusinen uskoo.

Chelsea-Arsenal tiistaina 21.1. Viasatin jalkapallokanavalla sekä Viaplayssa klo 22.15 alkaen.

Kimmo Mäkinen