Arsenalin kausi 2021-22 on ollut yhtä vuoristorataa. Mikel Artetan luotsaaman ryhmän otteet ovat heitelleet läpi kauden laidasta laitaan ja pitkiä hyviä jaksoja on seurannut heikommat ajanjaksot.

Valioliigan osalta Arsenalin kausi alkoi kolmella peräkkäisellä tappiolla (maaliero 0-9) ja joukkue oli sarjajumbona syyskuun maajoukkuetauolle lähdettäessä. Tappioputkea seurasi kahdeksan ottelun tappioton putki, jonka aikana Tykkimiehet keräsi 20 sarjapistettä.

[readmore from=Arsenal]

Marras-joulukuun vaihteessa Arsenal hävisi kolme ottelua neljästä, jonka jälkeen suunta muuttui täysin. Arsenal voitti joulukuun viisi viimeisintä otteluaan maalierolla 19-2, ja kaikki näytti enemmän kuin hyvältä.

Vuodenvaihteen jälkeen kelkka kääntyi taas väärään suuntaan. Arsenalin tammikuu oli karmea: viisi ottelua ilman voittoja ja vain yksi tehty maali. Tykkimiehet putosi sekä FA Cupista että Liigacupista ja myös Valioliigan neljäs sija vaihtui kuudenteen sijaan. Tänään alkanut vajaa kahden viikon maajoukkuetauko ei olisi voinut juuri parempaan saumaan tulla.

Arsenalilla on loppukauden aikana vielä paljon pelattavaa. Paluu eurokentille vuoden tauon jälkeen on yhä omissa käsissä, mutta vuoristoratamainen liike on saatava loppumaan. Artetan on saatava joukkue pelaamaan tasaisemmin, jotta Pohjois-Lontoon jättiläinen välttyy viime kauden katastrofilta.