Palaako legenda Arsenaliin? Mikel Arteta esitti pyynnön: ”Hänestä olisi paljon apua”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin manageri Mikel Arteta haluaisi, että seuran legendaarinen valmentaja Arséne Wenger osallistuisi Tykkimiesten toimintaan enemmän.

Wenger, 72, luotsasi Arsenalia vuosina 1996-2018, mutta hän on lähtönsä jälkeen pitänyt etäisyyttä lontoolaisseuraan.

– Olen päättänyt pysytellä etäällä. Se ei tarkoita tunteellista, vain fyysistä etäisyyttä, sanoi Wenger aiemmin tänä vuonna.

– On tärkeää, ettei ihmistä nähdä varjona. Se voi näyttää siltä, että hän yrittää yhä vaikuttaa asioihin ja saada tahtonsa läpi.

Arteta, 39, uskoo kuitenkin, että hänen entisen managerinsa läsnäolosta voisi olla hyötyä lontoolaisille.

– Olin uskomattoman siunattu nähdessäni hänet ja jutellessani hänen kanssaan, ja toivottavasti voimme tuoda hänet lähelle seuraa, sanoi Arteta Athleticin mukaan.

– Uskon, että hän viihtyisi hyvin nähdessään ympäristön, jonka hän voi luoda ympärilleen ollessaan täällä, koska kaikki seurassa kunnioittavat ja ihailevat sitä, mitä hän on tehnyt ja mitä hän edustaa ihmisenä tässä seurassa.

– En voi kertoa teille nyt [enempää]. Sen voin sanoa, että haluaisin hänen olevan paljon lähempänä minua henkilökohtaisesti, koska uskon, että hänestä olisi paljon apua. Asiat vievät aikaa, ja luulen, että hänen on saneltava nämä aikataulut.

– Sen voin sanoa, että omasta puolestani ja kaikkien puolesta olisimme iloisia, jos hän olisi paljon lähempänä.

Wenger on valmennusuransa jälkeen toiminut kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n maailmanlaajuisen jalkapalloilun kehittämispäällikkönä, ja häntä on nähty ajoittain myös asiantuntijana televisiolähetyksissä.


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!